De autoriteiten hebben het alarmniveau verhoogd omdat ze meer uitbarstigen verwachten en omdat de intensiteit van de uitbarstingen toeneemt. Een lokale bron zei aan persagentschap AFP dat de uitbarstingen gepaard gaan met 'luid donderend geluid en trillingen'.

Mensen moeten minstens vijf kilometer weg van de krater blijven. Ook moeten luchtvaartmaatschappijen de omgeving vermijden.

Actief

De Sinabungvulkaan, in het district Karo in het noorden van Sumatra, is een van de circa 130 actieve vulkanen in Indonesië. Sinds september is hij opnieuw erg actief.

De vulkaan spuwt zijn as meer dan 8.000 meter de lucht in, met als gevolg dat verschillende dorpen in de omgeving bedolven worden onder een wit tapijt. De voorbije maanden hebben al meer dan 15.000 mensen hun huis verlaten. Er zijn nog geen berichten van slachtoffers.

In augustus 2010 barstte de vulkaan ook al uit, met twee doden tot gevolg. Daarvoor was Sinabung gedurende 400 jarren een slapende berg.

Merapi

Sinabung is overigens niet de enige vulkaan die Indonesië momenteel teistert. Vorige maandag is ook de Merapi op het eiland Java, een van de actiefste en gevaarlijkste vulkanen van de Zuidoost-Aziatische archipel, weer beginnen uitbarsten, wellicht als gevolg van een kleine aardbeving.

Video: uitbarsting van de vulkaan Sinabung


De autoriteiten hebben het alarmniveau verhoogd omdat ze meer uitbarstigen verwachten en omdat de intensiteit van de uitbarstingen toeneemt. Een lokale bron zei aan persagentschap AFP dat de uitbarstingen gepaard gaan met 'luid donderend geluid en trillingen'.Mensen moeten minstens vijf kilometer weg van de krater blijven. Ook moeten luchtvaartmaatschappijen de omgeving vermijden.ActiefDe Sinabungvulkaan, in het district Karo in het noorden van Sumatra, is een van de circa 130 actieve vulkanen in Indonesië. Sinds september is hij opnieuw erg actief. De vulkaan spuwt zijn as meer dan 8.000 meter de lucht in, met als gevolg dat verschillende dorpen in de omgeving bedolven worden onder een wit tapijt. De voorbije maanden hebben al meer dan 15.000 mensen hun huis verlaten. Er zijn nog geen berichten van slachtoffers.In augustus 2010 barstte de vulkaan ook al uit, met twee doden tot gevolg. Daarvoor was Sinabung gedurende 400 jarren een slapende berg.MerapiSinabung is overigens niet de enige vulkaan die Indonesië momenteel teistert. Vorige maandag is ook de Merapi op het eiland Java, een van de actiefste en gevaarlijkste vulkanen van de Zuidoost-Aziatische archipel, weer beginnen uitbarsten, wellicht als gevolg van een kleine aardbeving.Video: uitbarsting van de vulkaan Sinabung