In de Amerikaanse staat Louisiana zetten jagers drones in tegen everzwijnen. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

's Nachts laten jagers onbemande luchtvaartuigen over de jachtterreinen vliegen, die zijn uitgerust met een infraroodcamera en een laserpen. Op een hoogte van 120 meter speuren de drones dieren op aan de hand van hun lichaamstemperatuur. Dan wordt een lichtstraal gericht op de everzwijnen, zodat de jagers ze gemakkelijk kunnen vinden met hun nachtzichtkijkers.

Louisiana Hog Control

Medewerkers van de jachtfirma Louisiana Hog Control hebben op die manier al ongeveer 300 everzwijnen gedood. In de traditionele jacht zijn drones niet toegestaan, maar op veel plaatsen is het gebruik ervan niet wettelijk gereglementeerd. Jaarlijks richten everzwijnen voor meer dan een miljard euro schade aan in de Amerikaanse landbouwsector. (YD)

In de Amerikaanse staat Louisiana zetten jagers drones in tegen everzwijnen. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.'s Nachts laten jagers onbemande luchtvaartuigen over de jachtterreinen vliegen, die zijn uitgerust met een infraroodcamera en een laserpen. Op een hoogte van 120 meter speuren de drones dieren op aan de hand van hun lichaamstemperatuur. Dan wordt een lichtstraal gericht op de everzwijnen, zodat de jagers ze gemakkelijk kunnen vinden met hun nachtzichtkijkers.Medewerkers van de jachtfirma Louisiana Hog Control hebben op die manier al ongeveer 300 everzwijnen gedood. In de traditionele jacht zijn drones niet toegestaan, maar op veel plaatsen is het gebruik ervan niet wettelijk gereglementeerd. Jaarlijks richten everzwijnen voor meer dan een miljard euro schade aan in de Amerikaanse landbouwsector. (YD)