Het aantal dodelijke slachtoffers van de tropische storm Washi in het zuiden van de Filipijnen is opgelopen tot meer dan 650. De zoektocht naar overlevenden wordt voortgezet.
Het dodental kan boven de duizend stijgen. "In vele getroffen gebieden zijn de reddingsdiensten nog niet gearriveerd", zei Rode Kruisdirecteur Richard Gordon op televisie. Meer dan 500 mensen worden volgens officiële cijfers nog vermist. Maar in de chaos na de ramp is het onduidelijk of vermisten onder de doden waren of uit de regio wegvluchtten.

Grondverschuivingen en ontwortelde bomen hebben de wegen vrijwel onberijdbaar gemaakt.

Razendsnel
De tropische storm Washi was vrijdagnacht met zware regenbuien over het eiland Mindanao getrokken. Binnen enkele minuten zwollen de waterlopen aan en traden buiten hun oevers.

In de beide kuststeden Cagayan de Oro en Iligan raasde het water metershoog door de straten. Ontelbare huizen werden meegesleurd. De meeste slachtoffers sliepen, toen de ramp gebeurde. (Belga/KVDA)

Het aantal dodelijke slachtoffers van de tropische storm Washi in het zuiden van de Filipijnen is opgelopen tot meer dan 650. De zoektocht naar overlevenden wordt voortgezet. Het dodental kan boven de duizend stijgen. "In vele getroffen gebieden zijn de reddingsdiensten nog niet gearriveerd", zei Rode Kruisdirecteur Richard Gordon op televisie. Meer dan 500 mensen worden volgens officiële cijfers nog vermist. Maar in de chaos na de ramp is het onduidelijk of vermisten onder de doden waren of uit de regio wegvluchtten. Grondverschuivingen en ontwortelde bomen hebben de wegen vrijwel onberijdbaar gemaakt. Razendsnel De tropische storm Washi was vrijdagnacht met zware regenbuien over het eiland Mindanao getrokken. Binnen enkele minuten zwollen de waterlopen aan en traden buiten hun oevers. In de beide kuststeden Cagayan de Oro en Iligan raasde het water metershoog door de straten. Ontelbare huizen werden meegesleurd. De meeste slachtoffers sliepen, toen de ramp gebeurde. (Belga/KVDA)