Een gevaarlijke rivier van gesmolten lava baant zich al enkele weken lang een weg door Big Island, het grootste eiland van Hawaii. Het overspoelde wegen en een kerkhof op zijn pad naar de stad Pahoa, waar het ondertussen al een aantal gebouwen opslorpte en bedekte in een dikke laag zwarte pek.

De lava stroomt continu uit de vulkaan Kilauea en is heet genoeg om alles dat zijn pad kruist te verbranden. Gesmolten lava is namelijk heter dan 900 graden Celsius.

In onderstaande time lapse-video van Associated Press is te zien hoe de zwarte stroom het eiland langzaam maar zeker inneemt.

Een gevaarlijke rivier van gesmolten lava baant zich al enkele weken lang een weg door Big Island, het grootste eiland van Hawaii. Het overspoelde wegen en een kerkhof op zijn pad naar de stad Pahoa, waar het ondertussen al een aantal gebouwen opslorpte en bedekte in een dikke laag zwarte pek.De lava stroomt continu uit de vulkaan Kilauea en is heet genoeg om alles dat zijn pad kruist te verbranden. Gesmolten lava is namelijk heter dan 900 graden Celsius.In onderstaande time lapse-video van Associated Press is te zien hoe de zwarte stroom het eiland langzaam maar zeker inneemt.