Toen het diertje, een volwassen mannetje, in juni gevonden werd op een strand 70 kilometer ten noorden van de Nieuw-Zeelandse stad Wellington, bevond het zich in een zeer kritieke situatie.

De pinguïn, die de naam 'Happy Feet' meekreeg, werd verschillende keren geopereerd. Er werd zowat 300 gram zand, steentjes en vloeistof uit zijn maag verwijderd.

Het 1 meter grote exemplaar is de eerste keizerspinguïn in 40 jaar die erin slaagde de ruim 3.000 kilometer vanop Antarctica te overbruggen.

De pinguïn strandde na zijn tocht op Peka Peka Beach en werd ziek na het eten van zand die het voor sneeuw aanzag. Sneeuw is voor pinguïns in hun habitat een natuurlijke bron om af te koelen.

Hoe het beest in Nieuw-Zeeland terecht kwam, blijft een mysterie. Volgens experts wagen keizerspinguïns zich tijdens de Antarctische zomer in volle zee. Dit exemplaar heeft zich wellicht wat te ver gewaagd. (TE)

Toen het diertje, een volwassen mannetje, in juni gevonden werd op een strand 70 kilometer ten noorden van de Nieuw-Zeelandse stad Wellington, bevond het zich in een zeer kritieke situatie. De pinguïn, die de naam 'Happy Feet' meekreeg, werd verschillende keren geopereerd. Er werd zowat 300 gram zand, steentjes en vloeistof uit zijn maag verwijderd. Het 1 meter grote exemplaar is de eerste keizerspinguïn in 40 jaar die erin slaagde de ruim 3.000 kilometer vanop Antarctica te overbruggen. De pinguïn strandde na zijn tocht op Peka Peka Beach en werd ziek na het eten van zand die het voor sneeuw aanzag. Sneeuw is voor pinguïns in hun habitat een natuurlijke bron om af te koelen. Hoe het beest in Nieuw-Zeeland terecht kwam, blijft een mysterie. Volgens experts wagen keizerspinguïns zich tijdens de Antarctische zomer in volle zee. Dit exemplaar heeft zich wellicht wat te ver gewaagd. (TE)