Een Thaise handelaar van hoorns van neushoorns is door een Zuid-Afrikaanse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 jaar. De man stond aan het hoofd van een netwerk dat illegaal hoorns verhandelde van dieren die gedood werden tijdens legale jachtpartijen.

De 44-jarige Thai bekende dat hij de verkoop leidde van 26 hoorns. Hij verkocht de hoorns door op de zwarte markt van de traditionele Aziatische geneeskunde. Door medeplichtigen te betalen om zich voor te doen als jagers, kon hij de kostbare hoorns exporteren.

De jacht op neushoorns is legaal in Zuid-Afrika, maar enkel de jagers die lid zijn van een geregistreerde vereniging mogen deelnemen aan die jacht. De export van de hoorns wordt bovendien goed gecontroleerd.

De zware straf die de rechter uitsprak, maakt duidelijk dat de bezorgdheid over de explosieve groei van de handel in de hoorns in Zuid-Afrika groot is. (Belga/INM)

Een Thaise handelaar van hoorns van neushoorns is door een Zuid-Afrikaanse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 jaar. De man stond aan het hoofd van een netwerk dat illegaal hoorns verhandelde van dieren die gedood werden tijdens legale jachtpartijen. De 44-jarige Thai bekende dat hij de verkoop leidde van 26 hoorns. Hij verkocht de hoorns door op de zwarte markt van de traditionele Aziatische geneeskunde. Door medeplichtigen te betalen om zich voor te doen als jagers, kon hij de kostbare hoorns exporteren. De jacht op neushoorns is legaal in Zuid-Afrika, maar enkel de jagers die lid zijn van een geregistreerde vereniging mogen deelnemen aan die jacht. De export van de hoorns wordt bovendien goed gecontroleerd. De zware straf die de rechter uitsprak, maakt duidelijk dat de bezorgdheid over de explosieve groei van de handel in de hoorns in Zuid-Afrika groot is. (Belga/INM)