De babypanda's werden voor het eerst opgemerkt op 21 juni in hun nestbox. De eerste weken zijn de jongen nog blind en doof. Het duurt twee tot drie maanden voor ze uit hun nest komen, meldt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA).

Pasgeboren rode panda's worden vanaf de eerste dag door hun moeder van nest naar nest verhuisd om vijanden te verschalken. In Planckendael zijn er zeven nestboxen, waarvan vier ondergronds, twee op de grond en één in de bomen.

De eerste nakomeling van Lolita en Fernando, Nangwa, verhuisde een tijdje geleden naar de dierentuin van Jihlava in Tsjechië.

Rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en Zuidwest-China. Er leven naar schatting 10.000 dieren in de natuur, maar hun aantal gaat achteruit. Door het kappen van bomen wordt hun habitat kleiner en soms wordt er gejaagd op rode panda's voor hun pels of eindigen ze in valstrikken die stropers voor andere dieren opzetten. (Belga/TE)

De babypanda's werden voor het eerst opgemerkt op 21 juni in hun nestbox. De eerste weken zijn de jongen nog blind en doof. Het duurt twee tot drie maanden voor ze uit hun nest komen, meldt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA). Pasgeboren rode panda's worden vanaf de eerste dag door hun moeder van nest naar nest verhuisd om vijanden te verschalken. In Planckendael zijn er zeven nestboxen, waarvan vier ondergronds, twee op de grond en één in de bomen. De eerste nakomeling van Lolita en Fernando, Nangwa, verhuisde een tijdje geleden naar de dierentuin van Jihlava in Tsjechië. Rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en Zuidwest-China. Er leven naar schatting 10.000 dieren in de natuur, maar hun aantal gaat achteruit. Door het kappen van bomen wordt hun habitat kleiner en soms wordt er gejaagd op rode panda's voor hun pels of eindigen ze in valstrikken die stropers voor andere dieren opzetten. (Belga/TE)