Zeven jaar na de verwoestende orkaan Katrina heersen aan de zuidelijke Amerikaanse kusten opnieuw de hoogste alarmtoestanden in verband met de op komst zijnde orkaan Isaac.

Isaac is bij het naderen van de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana een orkaan van de categorie 1 geworden, zo heeft het Nationaal Orkaan Centrum bekendgemaakt. Het natuurgeweld transformeerde zich in een orkaan om 18.20 uur Belgische tijd.

Hevige regen en hoge vloedgolven
Volgens het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in Miami dreigen er hevige regen en hoge vloedgolven. Die kunnen op bepaalde plaatsen vier meter hoog worden. President Barack Obama heeft de bevolking prangend opgeroepen Isaac niet te onderschatten en de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. "Wij hebben met een grote storm te doen", zei het staatshoofd in Washington.

In tegenstelling tot zeven jaar geleden is New Orleans goed voorbereid op de naderende tropische storm Isaac.

Ondertussen heeft een kleine experimentele camera op de "tweede Belgische" satelliet Proba-2 maandag om 13.38 uur Belgische tijd een markante foto genomen van Isaac, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA getwitterd. De camera is niet groter dan een espressokopje. (Belga/INM/SD)

Zeven jaar na de verwoestende orkaan Katrina heersen aan de zuidelijke Amerikaanse kusten opnieuw de hoogste alarmtoestanden in verband met de op komst zijnde orkaan Isaac. Isaac is bij het naderen van de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana een orkaan van de categorie 1 geworden, zo heeft het Nationaal Orkaan Centrum bekendgemaakt. Het natuurgeweld transformeerde zich in een orkaan om 18.20 uur Belgische tijd. Hevige regen en hoge vloedgolven Volgens het Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in Miami dreigen er hevige regen en hoge vloedgolven. Die kunnen op bepaalde plaatsen vier meter hoog worden. President Barack Obama heeft de bevolking prangend opgeroepen Isaac niet te onderschatten en de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. "Wij hebben met een grote storm te doen", zei het staatshoofd in Washington. In tegenstelling tot zeven jaar geleden is New Orleans goed voorbereid op de naderende tropische storm Isaac. Ondertussen heeft een kleine experimentele camera op de "tweede Belgische" satelliet Proba-2 maandag om 13.38 uur Belgische tijd een markante foto genomen van Isaac, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA getwitterd. De camera is niet groter dan een espressokopje. (Belga/INM/SD)