Eén week nadat een 20-jarige Duitse toeriste voor de kust van Hawaii werd aangevallen door een haai, is de vrouw overleden in het ziekenhuis. De toeriste werd tijdens het snorkelen dicht bij de kust van het vakantie-eiland Maui verrast door een haai die haar arm afrukte.

In de omgeving van Hawaii worden jaarlijks een vijftal mensen aangevallen door haaien. Nauwelijks enkele dagen na de aanval op de Duitse toeriste overleefde een 16-jarige inwoner van de eilanden een aanval door een haai. De jongen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij verkeert niet in levensgevaar.

Het is niet bekend door welke haaiensoort de slachtoffers in Hawaii werden aangevallen. Vrienden van de 16-jarige jongen zeggen dat de haai ruim drie meter lang en grijs was.

Zeldzaam

Wereldwijd worden jaarlijks een honderdtal mensen aangevallen door een haai. Een aanval door een haai is zeldzaam. De mens is geen natuurlijke prooi voor een haai.

Bij een ontmoeting tussen een mens en een haai is het dier ofwel niet geïnteresseerd ofwel nieuwsgierig, maar zelden agressief.

Een haai is een roofdier aan de top van de voedselpiramide. Hij heeft geen natuurlijke vijanden en daardoor van niemand schrik.

Witte haai

Er zijn meer dan 300 haaiensoorten. Op 4 na zijn ze allemaal totaal onschuldig voor de mens.

De meeste aanvallen door haaien gebeuren in de Verenigde Staten en Australië. De witte haai is verantwoordelijk voor het grootst aantal aanvallen en voor de aanvallen met de meest ernstige gevolgen. De witte haai stond model voor de film Jaws die bij hele generaties wereldwijd een onredelijk grote angst voor haaien heeft gezaaid. (EE)

Eén week nadat een 20-jarige Duitse toeriste voor de kust van Hawaii werd aangevallen door een haai, is de vrouw overleden in het ziekenhuis. De toeriste werd tijdens het snorkelen dicht bij de kust van het vakantie-eiland Maui verrast door een haai die haar arm afrukte. In de omgeving van Hawaii worden jaarlijks een vijftal mensen aangevallen door haaien. Nauwelijks enkele dagen na de aanval op de Duitse toeriste overleefde een 16-jarige inwoner van de eilanden een aanval door een haai. De jongen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar hij verkeert niet in levensgevaar. Het is niet bekend door welke haaiensoort de slachtoffers in Hawaii werden aangevallen. Vrienden van de 16-jarige jongen zeggen dat de haai ruim drie meter lang en grijs was.Zeldzaam Wereldwijd worden jaarlijks een honderdtal mensen aangevallen door een haai. Een aanval door een haai is zeldzaam. De mens is geen natuurlijke prooi voor een haai. Bij een ontmoeting tussen een mens en een haai is het dier ofwel niet geïnteresseerd ofwel nieuwsgierig, maar zelden agressief. Een haai is een roofdier aan de top van de voedselpiramide. Hij heeft geen natuurlijke vijanden en daardoor van niemand schrik.Witte haai Er zijn meer dan 300 haaiensoorten. Op 4 na zijn ze allemaal totaal onschuldig voor de mens. De meeste aanvallen door haaien gebeuren in de Verenigde Staten en Australië. De witte haai is verantwoordelijk voor het grootst aantal aanvallen en voor de aanvallen met de meest ernstige gevolgen. De witte haai stond model voor de film Jaws die bij hele generaties wereldwijd een onredelijk grote angst voor haaien heeft gezaaid. (EE)