De natuurbehoudorganisatie WWF heeft een internationale petitie gelanceerd, om de Thaise overheid aan te manen de ivoorhandel in het land te verbieden. De ivoormarkt in Thailand heeft immers een grote invloed op de afslachting van tienduizenden olifanten in Afrika, aldus WWF.

In Thailand is de handel in Afrikaans ivoor verboden, maar ivoor van inlandse olifanten mag wel verhandeld worden, meldt de WWF.

Herkomst

"Criminele netwerken maken handig gebruik van die zwakke plek in de wetgeving", klinkt het. "Het is bijzonder moeilijk de herkomst van het ivoor te achterhalen bij de aankoop ervan."

De natuurbehoudsorganisatie vraagt de Thaise premier Yingluck Shinawatra om elke vorm van ivoorhandel te verbieden, en zo de illegale ivoorhandel een halt toe te roepen.

"Het is duidelijk, de huidige Thaise regelgeving volstaat niet", aldus Geert Lejeune, directeur conservatie van WFF-België in het persbericht. "Mevrouw Yingluck Shinawatra heeft de macht de wet te veranderen en de olifanten te redden.

Met onze petitie verwachten we één miljoen handtekeningen bijeen te krijgen, die haar daartoe zullen aanmoedigen."

Verbod

De organisatie roept op tot een verbod voor de CITES-conferentie (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Begin maart komen in Bangkok namelijk 176 regeringen bijeen, waarbij onder meer over de ivoorproblematiek onderhandeld wordt.

De in België ingezamelde handtekeningen worden voor de CITES-conferentie overhandigd aan de Thaise ambassade. (Belga/EE)

De natuurbehoudorganisatie WWF heeft een internationale petitie gelanceerd, om de Thaise overheid aan te manen de ivoorhandel in het land te verbieden. De ivoormarkt in Thailand heeft immers een grote invloed op de afslachting van tienduizenden olifanten in Afrika, aldus WWF. In Thailand is de handel in Afrikaans ivoor verboden, maar ivoor van inlandse olifanten mag wel verhandeld worden, meldt de WWF. Herkomst "Criminele netwerken maken handig gebruik van die zwakke plek in de wetgeving", klinkt het. "Het is bijzonder moeilijk de herkomst van het ivoor te achterhalen bij de aankoop ervan." De natuurbehoudsorganisatie vraagt de Thaise premier Yingluck Shinawatra om elke vorm van ivoorhandel te verbieden, en zo de illegale ivoorhandel een halt toe te roepen. "Het is duidelijk, de huidige Thaise regelgeving volstaat niet", aldus Geert Lejeune, directeur conservatie van WFF-België in het persbericht. "Mevrouw Yingluck Shinawatra heeft de macht de wet te veranderen en de olifanten te redden. Met onze petitie verwachten we één miljoen handtekeningen bijeen te krijgen, die haar daartoe zullen aanmoedigen." Verbod De organisatie roept op tot een verbod voor de CITES-conferentie (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Begin maart komen in Bangkok namelijk 176 regeringen bijeen, waarbij onder meer over de ivoorproblematiek onderhandeld wordt. De in België ingezamelde handtekeningen worden voor de CITES-conferentie overhandigd aan de Thaise ambassade. (Belga/EE)