Volgens een groep Britse cryptozoölogen is de kans reëel dat er nog exemplaren van de Tasmaanse buidelwolf in leven zijn. Dat meldt de krant The Guardian. In het algemeen wordt aangenomen dat de diersoort uitstierf in 1936.

De onderzoekers van het Centre for Fortean Zoology zijn momenteel in Tasmanië op zoek naar sporen van de buidelwolf. De cryptozoölogen beweren dat ze over bewijsmateriaal beschikken dat het roofdier nog voorkomt in het afgelegen noordwesten van het eiland.

Behalve op 'erg geloofwaardige' ooggetuigenverslagen kunnen de onderzoekers naar eigen zeggen ook bogen op uitwerpselen die vermoedelijk afkomstig zijn van het dier. Ze hebben hun vondst naar een laboratorium opgestuurd voor DNA-analyse.

Afgelegen gebied

Volgens Richard Freeman, de directeur van de organisatie, is de kans groot dat het dier nog voorkomt in Tasmanië. Vanwege de uitgestrektheid van het afgelegen gebied schat hij zelfs dat er nog meer Tasmaanse buidelwolven in leven zijn dan Javaanse neushoorns. Volgens het Wereldnatuurfonds leven er vandaag slechts 35 neushoorns op het eiland Java.

Freeman gaf wel toe dat er tot dusver nog geen voetsporen of kadavers van buidelwolven zijn aangetroffen. Volgens hem valt dat te verklaren door de rotsige ondergrond in Tasmanië en door het feit dat aaseters als de Tasmaanse duivel er niets heel laten van kadavers.

Informele waarnemingen

Veelal wordt aangenomen dat de Tasmaanse buidelwolf is uitgestorven in 1936. In dat jaar overleed het laatste exemplaar in gevangenschap in de dierentuin van Hobart. Met de komst van Britse boeren op het eiland werd fel gejaagd op het roofdier, omdat het schapen doodde. Toch zijn er sinds hun uitsterven al honderden informele waarnemingen geweest van buidelwolven.

Het Centre for Fortean Zoology heeft in het verleden al getracht om de verschrikkelijke sneeuwman op te sporen en roemt zich erop een geheimzinnige mensachtige aap te hebben ontdekt, die diep in de wouden van Sumatra zou leven. (YD)

Volgens een groep Britse cryptozoölogen is de kans reëel dat er nog exemplaren van de Tasmaanse buidelwolf in leven zijn. Dat meldt de krant The Guardian. In het algemeen wordt aangenomen dat de diersoort uitstierf in 1936.De onderzoekers van het Centre for Fortean Zoology zijn momenteel in Tasmanië op zoek naar sporen van de buidelwolf. De cryptozoölogen beweren dat ze over bewijsmateriaal beschikken dat het roofdier nog voorkomt in het afgelegen noordwesten van het eiland. Behalve op 'erg geloofwaardige' ooggetuigenverslagen kunnen de onderzoekers naar eigen zeggen ook bogen op uitwerpselen die vermoedelijk afkomstig zijn van het dier. Ze hebben hun vondst naar een laboratorium opgestuurd voor DNA-analyse.Volgens Richard Freeman, de directeur van de organisatie, is de kans groot dat het dier nog voorkomt in Tasmanië. Vanwege de uitgestrektheid van het afgelegen gebied schat hij zelfs dat er nog meer Tasmaanse buidelwolven in leven zijn dan Javaanse neushoorns. Volgens het Wereldnatuurfonds leven er vandaag slechts 35 neushoorns op het eiland Java. Freeman gaf wel toe dat er tot dusver nog geen voetsporen of kadavers van buidelwolven zijn aangetroffen. Volgens hem valt dat te verklaren door de rotsige ondergrond in Tasmanië en door het feit dat aaseters als de Tasmaanse duivel er niets heel laten van kadavers.Veelal wordt aangenomen dat de Tasmaanse buidelwolf is uitgestorven in 1936. In dat jaar overleed het laatste exemplaar in gevangenschap in de dierentuin van Hobart. Met de komst van Britse boeren op het eiland werd fel gejaagd op het roofdier, omdat het schapen doodde. Toch zijn er sinds hun uitsterven al honderden informele waarnemingen geweest van buidelwolven. Het Centre for Fortean Zoology heeft in het verleden al getracht om de verschrikkelijke sneeuwman op te sporen en roemt zich erop een geheimzinnige mensachtige aap te hebben ontdekt, die diep in de wouden van Sumatra zou leven. (YD)