In Mexico is het bergdorp La Pintada door een modderlawine nagenoeg volledig van de kaart geveegd. Volgens de Mexicaanse autoriteiten er zijn inmiddels al 97 doden gevallen door het aanhoudende noodweer. Daarnaast zijn er nog steeds een 70-tal vermisten.

Het Mexicaanse dorp La Pintada is vrijwel volledig bedolven onder een lawine van modder en rotsen. In dat bergdorp alleen al zijn vijftien mensen omgekomen door de tropische stormen die Mexico treffen. Een reddingshelikopter met drie mensen aan boord is bovendien vermist in de streek.

De Mexicaanse autoriteiten zeggen dat er inmiddels al 97 doden zijn gevallen door het aanhoudende noodweer. Bovendien zijn er nog altijd bijna 70 mensen vermist. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft in een verklaring aangekondigd dat hij zijn bezoek aan de Verenigde Naties in New York afzegt.

Manuel en Ingrid

In het voorbije weekeinde werd Mexico geteisterd door twee tropische stormen. Aan de Mexicaanse westkust trok de storm Manuel voorbij en in het oosten raasde Ingrid over het land. Volgens meteorologen heeft Manuel zich gisteren ontwikkeld tot een orkaan en is hij nu op weg naar het noorden van Mexico.

De staat Guerrero is het ergst getroffen door Manuel. In de badplaats Acapulco zitten momenteel tienduizenden toeristen vast. De Mexicaanse overheid vermoedt dat de toegangswegen er in de loop van de dag weer zullen worden opengesteld. (YD)

In Mexico is het bergdorp La Pintada door een modderlawine nagenoeg volledig van de kaart geveegd. Volgens de Mexicaanse autoriteiten er zijn inmiddels al 97 doden gevallen door het aanhoudende noodweer. Daarnaast zijn er nog steeds een 70-tal vermisten.Het Mexicaanse dorp La Pintada is vrijwel volledig bedolven onder een lawine van modder en rotsen. In dat bergdorp alleen al zijn vijftien mensen omgekomen door de tropische stormen die Mexico treffen. Een reddingshelikopter met drie mensen aan boord is bovendien vermist in de streek.De Mexicaanse autoriteiten zeggen dat er inmiddels al 97 doden zijn gevallen door het aanhoudende noodweer. Bovendien zijn er nog altijd bijna 70 mensen vermist. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft in een verklaring aangekondigd dat hij zijn bezoek aan de Verenigde Naties in New York afzegt.Manuel en IngridIn het voorbije weekeinde werd Mexico geteisterd door twee tropische stormen. Aan de Mexicaanse westkust trok de storm Manuel voorbij en in het oosten raasde Ingrid over het land. Volgens meteorologen heeft Manuel zich gisteren ontwikkeld tot een orkaan en is hij nu op weg naar het noorden van Mexico.De staat Guerrero is het ergst getroffen door Manuel. In de badplaats Acapulco zitten momenteel tienduizenden toeristen vast. De Mexicaanse overheid vermoedt dat de toegangswegen er in de loop van de dag weer zullen worden opengesteld. (YD)