50%

Van de Vlaamse gezinnen vangt regenwater op in een regenput of -ton. Van de verschillende provincies scoort West-Vlaanderen het hoogst (67 procent) en Antwerpen het laagst (36 procent).

20%

gebruikt regenwater om het toilet door te spoelen. Ook populair: de tuin sproeien (20 tot 25 procent), gebruiken in de wasmachine (16 procent), de handen wassen (7 procent) en een bad of douche nemen (3 procent).

44%

gebruikt nog altijd uitsluitend kraantjeswater voor alle huishoudelijke toepassingen.

15%

gebruikt thuis grondwater, hoewel dat door de overheid wordt afgeraden vanwege de beperkte grondwaterreserves in Vlaanderen.

5%

gebruikt dat grondwater om kleding te wassen in de wasmachine, 4 procent spoelt er zijn toilet mee door.

95%

gebruikt leidingwater om zijn tanden te poetsen, wat specialisten om gezondheidsredenen ook aanraden.

Bron: VMM

50% Van de Vlaamse gezinnen vangt regenwater op in een regenput of -ton. Van de verschillende provincies scoort West-Vlaanderen het hoogst (67 procent) en Antwerpen het laagst (36 procent). 20% gebruikt regenwater om het toilet door te spoelen. Ook populair: de tuin sproeien (20 tot 25 procent), gebruiken in de wasmachine (16 procent), de handen wassen (7 procent) en een bad of douche nemen (3 procent). 44% gebruikt nog altijd uitsluitend kraantjeswater voor alle huishoudelijke toepassingen. 15% gebruikt thuis grondwater, hoewel dat door de overheid wordt afgeraden vanwege de beperkte grondwaterreserves in Vlaanderen. 5% gebruikt dat grondwater om kleding te wassen in de wasmachine, 4 procent spoelt er zijn toilet mee door. 95% gebruikt leidingwater om zijn tanden te poetsen, wat specialisten om gezondheidsredenen ook aanraden. Bron: VMM