Diverse media meldden eerder op basis van de advocaat van de getroffenen dat de zaak buiten de rechtbank geschikt wordt, maar dat ontkende een woordvoerder in Den Haag. De rechtszaak loopt in het Verenigd Koninkrijk en zal nog een paarmaanden duren", stelde hij.

Roestende pijpleidingen

Het gaat om lekken in het dorp Bodo in de Niger Delta. "Die vallen onder onze operationele verantwoordelijkheid", aldus de zegsman. Onder die verantwoordelijkheid vallen volgens hem zaken als menselijke fouten en schade door roestende pijpleidingen.

Compensatie

Shell gaat de schade compenseren, maar het bedrijf kon nog niet aangeven om wat voor bedrag dat zal gaan. De zaak heeft volgens hem geen invloed op de lopende rechtszaak in Den Haag van Milieudefensie en Nigeriaanse boeren tegen Shell. (Belga/EE)

Diverse media meldden eerder op basis van de advocaat van de getroffenen dat de zaak buiten de rechtbank geschikt wordt, maar dat ontkende een woordvoerder in Den Haag. De rechtszaak loopt in het Verenigd Koninkrijk en zal nog een paarmaanden duren", stelde hij. Roestende pijpleidingen Het gaat om lekken in het dorp Bodo in de Niger Delta. "Die vallen onder onze operationele verantwoordelijkheid", aldus de zegsman. Onder die verantwoordelijkheid vallen volgens hem zaken als menselijke fouten en schade door roestende pijpleidingen. Compensatie Shell gaat de schade compenseren, maar het bedrijf kon nog niet aangeven om wat voor bedrag dat zal gaan. De zaak heeft volgens hem geen invloed op de lopende rechtszaak in Den Haag van Milieudefensie en Nigeriaanse boeren tegen Shell. (Belga/EE)