Het lek, bij het productieplatform Gannet Alpha op 180 kilometer van Aberdeen, is inmiddels grotendeels gedicht, maar er komt nog wel wat olie in de zee terecht, zo meldt een woordvoeder.

Een onbemand onderzeebootje ontdekte het lek nadat een olieglans in het gebied was waargenomen. Shell heeft meteen de druk van de pijpleiding gehaald en neemt nu verdere maatregelen om de lekkage te isoleren. Het olieconcern kon nog niet zeggen hoeveel olie in zee is gekomen.

Het Brits-Nederlandse concern heeft een schip in het gebied stand-by liggen dat indien nodig gelekte olie kan opruimen. "We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden zowel aan het oppervlak als onder water", aldus nog de woordvoerder.

Tussen januari en april van dit jaar produceerde Gannet Alpha 13.500 vaten ruwe olie per dag. (Belga/TE)

Het lek, bij het productieplatform Gannet Alpha op 180 kilometer van Aberdeen, is inmiddels grotendeels gedicht, maar er komt nog wel wat olie in de zee terecht, zo meldt een woordvoeder. Een onbemand onderzeebootje ontdekte het lek nadat een olieglans in het gebied was waargenomen. Shell heeft meteen de druk van de pijpleiding gehaald en neemt nu verdere maatregelen om de lekkage te isoleren. Het olieconcern kon nog niet zeggen hoeveel olie in zee is gekomen. Het Brits-Nederlandse concern heeft een schip in het gebied stand-by liggen dat indien nodig gelekte olie kan opruimen. "We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden zowel aan het oppervlak als onder water", aldus nog de woordvoerder. Tussen januari en april van dit jaar produceerde Gannet Alpha 13.500 vaten ruwe olie per dag. (Belga/TE)