'Het resultaat is werkelijk schokkend en opnieuw een bewijs van de aanhoudende stijging op lange termijn van de wereldwijde temperatuur als gevolg van door de mens geproduceerde broeikasgassen', zo schrijven Jeff Masters en Bob Henson in een blog op de Weather Underground, die de cijfers analyseerde.

De globale oppervlaktetemperatuur van land en oceaan was in februari 1,35 °C warmer dan het gemiddelde voor de maand (tussen 1951 en 1980). Het vorig record was amper een maand oud. In Januari was de temperatuur 1,15 °C boven het gemiddelde. De vorige maand was ook al een recordmaand.

Hoewel de temperaturen worden beïnvloed door een zeer sterke El Niño in de Stille Oceaan, zijn ze zelfs hoger dan de recordtemperaturen tijdens de vorige zware El Niño uit 1998, die minstens even sterk was als de huidige. Dit toont aan hoe erg de Aarde sindsdien is opgewarmd

Volgens Stefan Rahmstorf van het Potsdam Instituut voor Klimaatimpactonderzoek bevinden we ons in een soort van 'klimaatnoodtoestand'. 'Dit is echt nogal opzienbarend... het is compleet ongezien.' Hij vindt dat de wereld beter moet doen dan wat ze heeft beloofd tijdens de Klimaattop in Parijs van vorig jaar. (TE)

'Het resultaat is werkelijk schokkend en opnieuw een bewijs van de aanhoudende stijging op lange termijn van de wereldwijde temperatuur als gevolg van door de mens geproduceerde broeikasgassen', zo schrijven Jeff Masters en Bob Henson in een blog op de Weather Underground, die de cijfers analyseerde.De globale oppervlaktetemperatuur van land en oceaan was in februari 1,35 °C warmer dan het gemiddelde voor de maand (tussen 1951 en 1980). Het vorig record was amper een maand oud. In Januari was de temperatuur 1,15 °C boven het gemiddelde. De vorige maand was ook al een recordmaand.Hoewel de temperaturen worden beïnvloed door een zeer sterke El Niño in de Stille Oceaan, zijn ze zelfs hoger dan de recordtemperaturen tijdens de vorige zware El Niño uit 1998, die minstens even sterk was als de huidige. Dit toont aan hoe erg de Aarde sindsdien is opgewarmdVolgens Stefan Rahmstorf van het Potsdam Instituut voor Klimaatimpactonderzoek bevinden we ons in een soort van 'klimaatnoodtoestand'. 'Dit is echt nogal opzienbarend... het is compleet ongezien.' Hij vindt dat de wereld beter moet doen dan wat ze heeft beloofd tijdens de Klimaattop in Parijs van vorig jaar. (TE)