Sinds 2009 scant de Nederlandse Stichting Rugvin jaarlijks het aantal bruinvissen in de Oosterschelde. De bruinvis behoort tot de walvisachtigen en leeft in de Noordzee, de Waddenzee en ook de Oosterschelde. Maar ook in andere wateren van het noordelijk halfrond kun je hem spotten. Het vaakst komt hij voor in wateren die niet dieper zijn dan 200 meter. In lengte zijn de bruinvissen niet de reuzen onder de walvisachtigen. Meestal worden ze niet veel groter dan 1.90 meter. De grotere exemplaren zijn meestal vrouwelijk.

61 bruinvissen

De meer dan 50 vrijwilligers telden in juni tijdens de jaarlijkse bruinvisscan op de Oosterschelde 61 exemplaren waarvan minimaal 4 moeder-kalf paren. Dit is een recordaantal. Het voorbije jaar werden slechts 34 dieren geteld, in 2009 37. Het wordt nu uitkijken naar volgend jaar. (INM).

Sinds 2009 scant de Nederlandse Stichting Rugvin jaarlijks het aantal bruinvissen in de Oosterschelde. De bruinvis behoort tot de walvisachtigen en leeft in de Noordzee, de Waddenzee en ook de Oosterschelde. Maar ook in andere wateren van het noordelijk halfrond kun je hem spotten. Het vaakst komt hij voor in wateren die niet dieper zijn dan 200 meter. In lengte zijn de bruinvissen niet de reuzen onder de walvisachtigen. Meestal worden ze niet veel groter dan 1.90 meter. De grotere exemplaren zijn meestal vrouwelijk.61 bruinvissen De meer dan 50 vrijwilligers telden in juni tijdens de jaarlijkse bruinvisscan op de Oosterschelde 61 exemplaren waarvan minimaal 4 moeder-kalf paren. Dit is een recordaantal. Het voorbije jaar werden slechts 34 dieren geteld, in 2009 37. Het wordt nu uitkijken naar volgend jaar. (INM).