10 jaar geleden bood Sir David Attenborough met zijn documentaire Planet Earth ons een adembenemende blik op de wereld. Nu, in 2016, maakte 's werelds beroemdste bioloog een zo mogelijk nog adembenemender vervolg, Planet Earth II, op de reeks dankzij nieuwe cameratechnieken zoals drones. Alleen al de trailer ziet er fantastisch uit:

De reeks, die vanaf woensdag te zien is op Canvas met Vic De Wachter in de commentaarstoel, bevat ook enkele primeurs. Zo werd voor het eerst een sneeuwpanter van dichtbij gefilmd. Een filmpje waarin een pasgeboren iguana tracht te ontkomen aan een meute razendsnelle slangen ging al viraal. Maar ook onderstaande fragmenten zijn nu al legendarisch.

De sneeuwpanter

De iguana versus de slangen: een gevecht om leven of dood

Jungle Boogie: dansende grizzlyberen

De huiveringwekkende afdaling van een alpensteenbokje

Het gevecht tussen de leeuw en de giraf

De dodensprong van het vliegend draakje

10 jaar geleden bood Sir David Attenborough met zijn documentaire Planet Earth ons een adembenemende blik op de wereld. Nu, in 2016, maakte 's werelds beroemdste bioloog een zo mogelijk nog adembenemender vervolg, Planet Earth II, op de reeks dankzij nieuwe cameratechnieken zoals drones. Alleen al de trailer ziet er fantastisch uit:De reeks, die vanaf woensdag te zien is op Canvas met Vic De Wachter in de commentaarstoel, bevat ook enkele primeurs. Zo werd voor het eerst een sneeuwpanter van dichtbij gefilmd. Een filmpje waarin een pasgeboren iguana tracht te ontkomen aan een meute razendsnelle slangen ging al viraal. Maar ook onderstaande fragmenten zijn nu al legendarisch.De sneeuwpanterDe iguana versus de slangen: een gevecht om leven of doodJungle Boogie: dansende grizzlyberenDe huiveringwekkende afdaling van een alpensteenbokjeHet gevecht tussen de leeuw en de girafDe dodensprong van het vliegend draakje