In dierenpark Planckendael bij Mechelen is in de nacht van dinsdag op woensdag een olifantje geboren. Moeder May Tagu, de halfzus van Kai-Mook, is bevallen van haar eerste jong, maar door haar onervarenheid is het diertje erg verzwakt.

Volgens Planckendael duwt de moeder haar kind immers steevast onhandig om als het probeert recht te staan, waardoor het nog niet kunnen drinken heeft. De bevalling na 605 dagen van dracht was omstreeks 4.50 uur woensdagochtend achter de rug en het jong leek meteen door de familie geaccepteerd te worden.

Drinken

Moeder May Tagu wil echter niet dat de andere olifanten in de buurt komen en schermt het diertje af. In die pogingen tot bescherming duwt ze het jong telkens om. "Dit proberen recht te staan, vraagt enorm veel energie en verzwakt de baby erg", aldus Planckendael in een persbericht.

"Het jong heeft nog niet kunnen drinken. Het is heel belangrijk dat dit vandaag gebeurt." De dierenarts en verzorgers volgen de situatie van nabij en hopen toch nog op een goede afloop. (Belga/TE)

In dierenpark Planckendael bij Mechelen is in de nacht van dinsdag op woensdag een olifantje geboren. Moeder May Tagu, de halfzus van Kai-Mook, is bevallen van haar eerste jong, maar door haar onervarenheid is het diertje erg verzwakt. Volgens Planckendael duwt de moeder haar kind immers steevast onhandig om als het probeert recht te staan, waardoor het nog niet kunnen drinken heeft. De bevalling na 605 dagen van dracht was omstreeks 4.50 uur woensdagochtend achter de rug en het jong leek meteen door de familie geaccepteerd te worden.Moeder May Tagu wil echter niet dat de andere olifanten in de buurt komen en schermt het diertje af. In die pogingen tot bescherming duwt ze het jong telkens om. "Dit proberen recht te staan, vraagt enorm veel energie en verzwakt de baby erg", aldus Planckendael in een persbericht. "Het jong heeft nog niet kunnen drinken. Het is heel belangrijk dat dit vandaag gebeurt." De dierenarts en verzorgers volgen de situatie van nabij en hopen toch nog op een goede afloop. (Belga/TE)