Het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette (Henegouwen) heeft tijdens het seizoen 2013 - van 30 maart tot 3 november - een recordaantal van 1,243 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is 30 procent meer dan in 2012, toen het park afklokte op 995.000 bezoekers.

Volgens de directie van Pairi Daiza is het nieuwe record te danken aan het "beleid van voortdurende verfraaiing" van het park dat 5.000 dieren herbergt. Het wil ook de komende jaren blijven investeren.

Reuzenpanda's

Tijdens het seizoen 2014 viert Pairi Daiza zijn twintigste verjaardag. Het zal dan ook Haohao en Xinghui, twee reuzenpanda's uit China, ontvangen. Daarvoor wordt 8 miljoen euro geïnvesteerd, zo meldde het dierenpark eerder.

Rond de komst van beide dieren was heel wat te doen. De Antwerpse Zoo, die tien jaar geleden al eens naast de komst van Chinese panda's greep, reageerde "verontwaardigd en teleurgesteld".

N-VA

De kwestie kreeg ook een politiek communautair tintje. N-VA-Kamerlid Zuhal Demir beschuldigde premier Elio Di Rupo er namelijk van om via diplomatieke contacten het dierenpark in de buurt van zijn thuisstad Bergen te bevoordelen, ten nadele van de Antwerpse Zoo. (Belga/TE)

Het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette (Henegouwen) heeft tijdens het seizoen 2013 - van 30 maart tot 3 november - een recordaantal van 1,243 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is 30 procent meer dan in 2012, toen het park afklokte op 995.000 bezoekers. Volgens de directie van Pairi Daiza is het nieuwe record te danken aan het "beleid van voortdurende verfraaiing" van het park dat 5.000 dieren herbergt. Het wil ook de komende jaren blijven investeren.Tijdens het seizoen 2014 viert Pairi Daiza zijn twintigste verjaardag. Het zal dan ook Haohao en Xinghui, twee reuzenpanda's uit China, ontvangen. Daarvoor wordt 8 miljoen euro geïnvesteerd, zo meldde het dierenpark eerder. Rond de komst van beide dieren was heel wat te doen. De Antwerpse Zoo, die tien jaar geleden al eens naast de komst van Chinese panda's greep, reageerde "verontwaardigd en teleurgesteld". De kwestie kreeg ook een politiek communautair tintje. N-VA-Kamerlid Zuhal Demir beschuldigde premier Elio Di Rupo er namelijk van om via diplomatieke contacten het dierenpark in de buurt van zijn thuisstad Bergen te bevoordelen, ten nadele van de Antwerpse Zoo. (Belga/TE)