Zonder Islamitische Staat zou men in 2016 Isis hebben gebruikt tijdens het orkaan- en cycloonseizoen in de regio Pacific North, het noorden van de Stille Oceaan. Maar nu wordt Isis, de Egyptische godin, overgeslagen en wordt voor Ivette gekozen. Ook de keuze voor Ivette gebeurde in eenparigheid.

Orkanen volgen het alfabet, de I benoemt de negende orkaan van het seizoen. De deskundigen schrappen soms namen omdat ze, toen ze de vorige keer aan de beurt waren, te veel slachtoffers hebben gemaakt.

Odalys

Tegen de naam Isis was eerder al weerstand ontstaan, omdat sommige leden van WMO liever geen godin uit het Egyptisch pantheon gebruikten.

Ook de naam Odile wordt ingetrokken en vervangen door Odalys. Die komt in 2020 aan de beurt.

De vorige Odile veroorzaakte vorig jaar zware overstromingen in Mexico.

(Belga/RR)

Zonder Islamitische Staat zou men in 2016 Isis hebben gebruikt tijdens het orkaan- en cycloonseizoen in de regio Pacific North, het noorden van de Stille Oceaan. Maar nu wordt Isis, de Egyptische godin, overgeslagen en wordt voor Ivette gekozen. Ook de keuze voor Ivette gebeurde in eenparigheid.Orkanen volgen het alfabet, de I benoemt de negende orkaan van het seizoen. De deskundigen schrappen soms namen omdat ze, toen ze de vorige keer aan de beurt waren, te veel slachtoffers hebben gemaakt.Tegen de naam Isis was eerder al weerstand ontstaan, omdat sommige leden van WMO liever geen godin uit het Egyptisch pantheon gebruikten.Ook de naam Odile wordt ingetrokken en vervangen door Odalys. Die komt in 2020 aan de beurt.De vorige Odile veroorzaakte vorig jaar zware overstromingen in Mexico. (Belga/RR)