Peta had in naam van de orka's Tilikum, Katina, Corky, Kasatka en Ulises een klacht ingediend bij de het federaal gerecht in San Diego. De betrokken dieren voeren ter vermaak van het publiek acrobatische hoogstandjes uit in de Seaworld-parken in Orlando en San Diego.

Slavernij

Volgens Peta komen hun opsluiting in watertanks en hun gedwongen performances neer op slavernij, wat in strijd is met het dertiende amendement van de Amerikaanse grondwet.

Rechter Jeffrey Miller oordeelde dat de klacht onontvankelijk is. Het amendement in de grondwet heeft enkele betrekking op mensen, zo verklaarde hij.

Publiciteit

David Perle, woordvoerder van Peta, stelde dat de klacht slechts een eerste stap is richting "de onvermijdelijke dag waarop alle dieren bevrijd worden van slavernij voor het vermaak van de mensen".

De woordvoerder van SeaWorld, David Koontz, vond het dan weer niet meer dan terecht dat de rechter geen gehoor gaf aan de "publiciteitsstunt" van Peta. (Belga/EE)

Peta had in naam van de orka's Tilikum, Katina, Corky, Kasatka en Ulises een klacht ingediend bij de het federaal gerecht in San Diego. De betrokken dieren voeren ter vermaak van het publiek acrobatische hoogstandjes uit in de Seaworld-parken in Orlando en San Diego. Slavernij Volgens Peta komen hun opsluiting in watertanks en hun gedwongen performances neer op slavernij, wat in strijd is met het dertiende amendement van de Amerikaanse grondwet. Rechter Jeffrey Miller oordeelde dat de klacht onontvankelijk is. Het amendement in de grondwet heeft enkele betrekking op mensen, zo verklaarde hij. Publiciteit David Perle, woordvoerder van Peta, stelde dat de klacht slechts een eerste stap is richting "de onvermijdelijke dag waarop alle dieren bevrijd worden van slavernij voor het vermaak van de mensen". De woordvoerder van SeaWorld, David Koontz, vond het dan weer niet meer dan terecht dat de rechter geen gehoor gaf aan de "publiciteitsstunt" van Peta. (Belga/EE)