Een week na superstorm Sandy bereiden de getroffen gebieden aan de oostkust van de Verenigde Staten zich opnieuw voor op noodweer. Mensen die in de lager gelegen gebieden wonen, kunnen volgens de New York Times best veiligere oorden opzoeken.

Volgens meteorologen zal er woensdagavond plaatselijke tijd een winterstorm over de staten New York en New Jersey trekken, die koude, regen, sneeuw en rukwinden met zich meebrengt.

Veiligheidsmaatregelen

In Rockaway, een wijk in New York waar Sandy vorige week lelijk huishield, werden enkele rusthuizen geëvacueerd. De 600 bewoners worden opgevangen in andere instellingen.

In heel New York worden bovendien parken en speelpleinen opnieuw tijdelijk gesloten. Er mag voorlopig ook niet gewerkt worden op bouwwerven in de open lucht. (Belga/INM)

Een week na superstorm Sandy bereiden de getroffen gebieden aan de oostkust van de Verenigde Staten zich opnieuw voor op noodweer. Mensen die in de lager gelegen gebieden wonen, kunnen volgens de New York Times best veiligere oorden opzoeken. Volgens meteorologen zal er woensdagavond plaatselijke tijd een winterstorm over de staten New York en New Jersey trekken, die koude, regen, sneeuw en rukwinden met zich meebrengt. Veiligheidsmaatregelen In Rockaway, een wijk in New York waar Sandy vorige week lelijk huishield, werden enkele rusthuizen geëvacueerd. De 600 bewoners worden opgevangen in andere instellingen. In heel New York worden bovendien parken en speelpleinen opnieuw tijdelijk gesloten. Er mag voorlopig ook niet gewerkt worden op bouwwerven in de open lucht. (Belga/INM)