De organisatie wijst erop dat het mogelijk is vissen via de wet te beschermen en dat dit al gebeurt met kweekpaling. Die moet sinds 2017 voor de slacht worden verdoofd.

Volgens Wakker Dier zijn wetenschappers het erover eens dat vissen tijdens de slacht pijn hebben. 'De meeste vissen worden levend verwerkt tot visfilet. Vaak worden ze 'gekaakt', waarbij de organen via de mond naar buiten worden getrokken of gezogen', aldus Wakker Dier.

'Vissen reageren daarna nog 25 tot 65 minuten op pijnprikkels'. Worden de vissen gekoeld of ingevroren (andere veelgebruikte methoden), dan kan het tot 200 minuten duren voordat ze volledig hun bewustzijn hebben verloren, zo schrijft De Volkskrant. De kou maakt vissen weliswaar immobiel, maar verdooft ze niet.

Het verplicht verdoven moet volgens de dierenwelzijnsorganisatie in ieder geval gelden voor de soorten waarvoor al een verdovingsmethode beschikbaar is, zoals meerval, tong en schol.

De organisatie wijst erop dat het mogelijk is vissen via de wet te beschermen en dat dit al gebeurt met kweekpaling. Die moet sinds 2017 voor de slacht worden verdoofd. Volgens Wakker Dier zijn wetenschappers het erover eens dat vissen tijdens de slacht pijn hebben. 'De meeste vissen worden levend verwerkt tot visfilet. Vaak worden ze 'gekaakt', waarbij de organen via de mond naar buiten worden getrokken of gezogen', aldus Wakker Dier. 'Vissen reageren daarna nog 25 tot 65 minuten op pijnprikkels'. Worden de vissen gekoeld of ingevroren (andere veelgebruikte methoden), dan kan het tot 200 minuten duren voordat ze volledig hun bewustzijn hebben verloren, zo schrijft De Volkskrant. De kou maakt vissen weliswaar immobiel, maar verdooft ze niet.Het verplicht verdoven moet volgens de dierenwelzijnsorganisatie in ieder geval gelden voor de soorten waarvoor al een verdovingsmethode beschikbaar is, zoals meerval, tong en schol.