"Hiermee gaan we in tegen de trend dat mensen minder geld aan goede doelen schenken", zegt directeur Chris Steenwegen. Het ledenaantal van Natuurpunt is de voorbije tien jaar trouwens verdubbeld: met 87.716 aangesloten gezinnen en 213 lokale afdelingen gaat het om Vlaanderens grootste natuurvereniging.

De vereniging is nu actief in zowat alle Vlaamse gemeenten. "Steeds meer mensen sluiten zich aan bij Natuurpunt en geven financiële steun aan de bescherming van natuur. Vlamingen hechten blijkbaar steeds meer belang aan gezonde en veerkrachtige natuur dicht bij huis."

Natuurpunt beheert en beschermt de "meest kwetsbare en mooiste natuurgebieden in Vlaanderen". Duizenden vrijwilligers en 400 professionele medewerkers beheren 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 19.000 hectare. (Belga/TE)

"Hiermee gaan we in tegen de trend dat mensen minder geld aan goede doelen schenken", zegt directeur Chris Steenwegen. Het ledenaantal van Natuurpunt is de voorbije tien jaar trouwens verdubbeld: met 87.716 aangesloten gezinnen en 213 lokale afdelingen gaat het om Vlaanderens grootste natuurvereniging. De vereniging is nu actief in zowat alle Vlaamse gemeenten. "Steeds meer mensen sluiten zich aan bij Natuurpunt en geven financiële steun aan de bescherming van natuur. Vlamingen hechten blijkbaar steeds meer belang aan gezonde en veerkrachtige natuur dicht bij huis." Natuurpunt beheert en beschermt de "meest kwetsbare en mooiste natuurgebieden in Vlaanderen". Duizenden vrijwilligers en 400 professionele medewerkers beheren 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 19.000 hectare. (Belga/TE)