Het blijft zondagmiddag droog en de zon schijnt vrijwel ononderbroken. Er waait een matige zuidenwind waarmee extreem zachte lucht wordt aangevoerd. De maxima bedragen 15 graden in de Ardennen en 18 tot 20 graden elders. Voorbije zaterdag was alvast de warmste 8 maart sinds het begin van de waarnemingen.

Zondagavond en -nacht blijft het helder. Plaatselijk kan mist ontstaan. Minima rond het vriespunt in Kempen en Ardennen en 2 tot 5 graden elders.

Maandag is het opnieuw droog en meestal zonnig. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. Aan het eind van de namiddag neemt de bewolking toe aan de kust en over het uiterste westen van het land. Maxima: 16 tot 19 graden. Aan de kust wordt het door wind van zee niet veel warmer dan 13 graden. 's Avonds en 's nachts neemt de bewolking toe in het hele land en tevens volgt er door een naar noord ruimende wind een flinke afkoeling.

Van dinsdag tot en met vrijdag is het rustig en vrij zonnig. De middagtemperatuur loopt langzaam weer op van zowat 12 graden dinsdag naar ongeveer 17 graden vrijdag. In het weekend wordt het opnieuw koeler en tevens verschijnt er meer bewolking. (Belga/EE)

Het blijft zondagmiddag droog en de zon schijnt vrijwel ononderbroken. Er waait een matige zuidenwind waarmee extreem zachte lucht wordt aangevoerd. De maxima bedragen 15 graden in de Ardennen en 18 tot 20 graden elders. Voorbije zaterdag was alvast de warmste 8 maart sinds het begin van de waarnemingen.Zondagavond en -nacht blijft het helder. Plaatselijk kan mist ontstaan. Minima rond het vriespunt in Kempen en Ardennen en 2 tot 5 graden elders. Maandag is het opnieuw droog en meestal zonnig. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. Aan het eind van de namiddag neemt de bewolking toe aan de kust en over het uiterste westen van het land. Maxima: 16 tot 19 graden. Aan de kust wordt het door wind van zee niet veel warmer dan 13 graden. 's Avonds en 's nachts neemt de bewolking toe in het hele land en tevens volgt er door een naar noord ruimende wind een flinke afkoeling. Van dinsdag tot en met vrijdag is het rustig en vrij zonnig. De middagtemperatuur loopt langzaam weer op van zowat 12 graden dinsdag naar ongeveer 17 graden vrijdag. In het weekend wordt het opnieuw koeler en tevens verschijnt er meer bewolking. (Belga/EE)