"In 50 jaar tijd is er in de Russische hoofdstad in november nog nooit zoveel sneeuw gevallen", zei de adjunct-burgemeester van de stad.

De grote hoeveelheid sneeuw veroorzaakte kilometerslange files. De autoriteiten zetten 12.000 sneeuwploegen in om de straten sneeuwvrij te maken. 's Nachts werden de drie luchthavens van de stad al gesloten.

Verwacht wordt dat er in de stad 55 cm sneeuw zal liggen. De ruim 10 miljoen Moskovieten wordt aangeraden het openbaar vervoer te gebruiken.

In het begin van het jaar noteerde Moskou recordtemperaturen van bijna -30 graden Celsius. De koude Siberische lucht trof grote delen van Oost-Europa en er was bijna een tekort aan gas. (Belga/TE)

"In 50 jaar tijd is er in de Russische hoofdstad in november nog nooit zoveel sneeuw gevallen", zei de adjunct-burgemeester van de stad. De grote hoeveelheid sneeuw veroorzaakte kilometerslange files. De autoriteiten zetten 12.000 sneeuwploegen in om de straten sneeuwvrij te maken. 's Nachts werden de drie luchthavens van de stad al gesloten. Verwacht wordt dat er in de stad 55 cm sneeuw zal liggen. De ruim 10 miljoen Moskovieten wordt aangeraden het openbaar vervoer te gebruiken. In het begin van het jaar noteerde Moskou recordtemperaturen van bijna -30 graden Celsius. De koude Siberische lucht trof grote delen van Oost-Europa en er was bijna een tekort aan gas. (Belga/TE)