Men moet mensen niet met een schuldgevoel opzadelen omdat ze met een grote auto rijden, uren in de jacuzzi doorbrengen of een flatscreen tv bezitten. Het gaat erom die goederen uit te rusten met groene technologie, zo poneerde voormalig filmster en gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger in Brussel in de aanloop naar een bijeenkomst over energie-efficiëntie en klimaatverandering.

"Mijn Hummers zijn geen olieverslindende voertuigen meer. Ze rijden op waterstof en biobrandstoffen en één van mijn auto's wordt nu zelfs omgebouwd tot een elektrische auto", zei Schwarzenegger na een ontmoeting met Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso.

Bezitters van grote auto's een schuldgevoel bezorgen helpt volgens Schwarzenegger niet. "We moeten ze laten weten dat ze deel van de oplossing kunnen zijn, door de technologie in hun auto te veranderen."

Hetzelfde gaat op voor bijvoorbeeld jacuzzi-liefhebbers. "Blijf gerust een hele dag in je jacuzzi, maar schaf zonnepanelen aan." Hij meent dat die boodschap de groene beweging "hipper" en "sexier" kan maken.

Schwarzenegger was van 2003 tot 2011 gouverneur van de staat Californië en liet zich in die functie opmerken als een pleitbezorger van groene energie en de inperking van de CO2-uitstoot. Hij vertoeft in Brussel voor een bijeenkomst van lokale bestuurders over klimaatverandering. (Belga/INM)

Men moet mensen niet met een schuldgevoel opzadelen omdat ze met een grote auto rijden, uren in de jacuzzi doorbrengen of een flatscreen tv bezitten. Het gaat erom die goederen uit te rusten met groene technologie, zo poneerde voormalig filmster en gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger in Brussel in de aanloop naar een bijeenkomst over energie-efficiëntie en klimaatverandering. "Mijn Hummers zijn geen olieverslindende voertuigen meer. Ze rijden op waterstof en biobrandstoffen en één van mijn auto's wordt nu zelfs omgebouwd tot een elektrische auto", zei Schwarzenegger na een ontmoeting met Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso. Bezitters van grote auto's een schuldgevoel bezorgen helpt volgens Schwarzenegger niet. "We moeten ze laten weten dat ze deel van de oplossing kunnen zijn, door de technologie in hun auto te veranderen." Hetzelfde gaat op voor bijvoorbeeld jacuzzi-liefhebbers. "Blijf gerust een hele dag in je jacuzzi, maar schaf zonnepanelen aan." Hij meent dat die boodschap de groene beweging "hipper" en "sexier" kan maken. Schwarzenegger was van 2003 tot 2011 gouverneur van de staat Californië en liet zich in die functie opmerken als een pleitbezorger van groene energie en de inperking van de CO2-uitstoot. Hij vertoeft in Brussel voor een bijeenkomst van lokale bestuurders over klimaatverandering. (Belga/INM)