Machli, de bekendste tijgerin van India, is in een nationaal park in Rajasthan gestorven. De tijgerin leefde sinds twee decennia in het park.

Machli betekent vis in het Hindi. De tijgerin kreeg de naam omdat ze vaak gezien werd rondom meren in het nationale park Ranthambhore. Ze werd ook 'Lady of the Lake' genoemd en er zijn iconische beelden van haar terwijl ze met krokodillen vecht. Dankzij deze amateurvideo verwierf ze haar legendarische status.

Machli was de meest gefotografeerde tijgerin van het natuurreservaat en de ster in verscheidene boeken en documentaires. "Machli was heel oud en sinds een tijdje aan het sukkelen", zei parkwachter Yogesh Kumar Sahu. "De voorbije vier dagen dagen bleef ze amper bij bewustzijn op dezelfde plek in het bos liggen."

De tijgerin werd voor het eerst in 1997 gezien. Ze was dus meer dan 20 jaar oud. Een tijger wordt gemiddeld 12 à 13 jaar oud.

Machli had ook haar eigen Facebook-pagina.

(Belga/TE)

Machli, de bekendste tijgerin van India, is in een nationaal park in Rajasthan gestorven. De tijgerin leefde sinds twee decennia in het park. Machli betekent vis in het Hindi. De tijgerin kreeg de naam omdat ze vaak gezien werd rondom meren in het nationale park Ranthambhore. Ze werd ook 'Lady of the Lake' genoemd en er zijn iconische beelden van haar terwijl ze met krokodillen vecht. Dankzij deze amateurvideo verwierf ze haar legendarische status.Machli was de meest gefotografeerde tijgerin van het natuurreservaat en de ster in verscheidene boeken en documentaires. "Machli was heel oud en sinds een tijdje aan het sukkelen", zei parkwachter Yogesh Kumar Sahu. "De voorbije vier dagen dagen bleef ze amper bij bewustzijn op dezelfde plek in het bos liggen." De tijgerin werd voor het eerst in 1997 gezien. Ze was dus meer dan 20 jaar oud. Een tijger wordt gemiddeld 12 à 13 jaar oud.Machli had ook haar eigen Facebook-pagina.(Belga/TE)