Het kwik is in Ukkel donderdag niet hoger gekomen dan 14,3 graden. Dat is de koudste maximumtemperatuur op 14 juli sinds het begin van de metingen in 1833, meldt weerman David Dehenauw.

In het noorden van het land was het bovendien zeer nat, zegt Dehenauw. Op de luchthaven van Deurne viel de voorbije 24 uur 25 mm regen. In de haven van Zeebrugge werd over een zelfde tijdspanne 22 mm geregistreerd.

Voorlopig geen beterschap

Vrijdag en zaterdag wordt het zachter en droger met maxima rond 22 graden in het centrum. Zaterdagavond echter breekt met een nieuwe flinke regenzone opnieuw een wisselvallige, winderige en frisse periode aan van minstens een week. (Belga/TE)

Het kwik is in Ukkel donderdag niet hoger gekomen dan 14,3 graden. Dat is de koudste maximumtemperatuur op 14 juli sinds het begin van de metingen in 1833, meldt weerman David Dehenauw. In het noorden van het land was het bovendien zeer nat, zegt Dehenauw. Op de luchthaven van Deurne viel de voorbije 24 uur 25 mm regen. In de haven van Zeebrugge werd over een zelfde tijdspanne 22 mm geregistreerd. Voorlopig geen beterschap Vrijdag en zaterdag wordt het zachter en droger met maxima rond 22 graden in het centrum. Zaterdagavond echter breekt met een nieuwe flinke regenzone opnieuw een wisselvallige, winderige en frisse periode aan van minstens een week. (Belga/TE)