Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. Met steun van natuurorganisatie WWF wil de Kenya Wildlife Service microchips inplanten in de hoorns van de meer dan duizend neushoorns die het land telt. Zo kunnen de dieren continu gevolgd worden en gestroopte hoorns opgespoord. Dat moet het makkelijker maken om stropers effectief te vervolgen.

Het ivoor in de hoorns is gegeerd in Azië, waar het gebruikt wordt in de traditionele geneeskunde. De stijgende prijzen van ivoor hebben van de stroperij een lucratieve aangelegenheid gemaakt. In augustus werd er nog een neushoorn doodgeschoten in Nairobi National Park, één van de meest beveiligde parken in het land. Het was de eerste keer in zes jaar dat er een neushoorn werd afgemaakt. (Belga/TV)

Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. Met steun van natuurorganisatie WWF wil de Kenya Wildlife Service microchips inplanten in de hoorns van de meer dan duizend neushoorns die het land telt. Zo kunnen de dieren continu gevolgd worden en gestroopte hoorns opgespoord. Dat moet het makkelijker maken om stropers effectief te vervolgen. Het ivoor in de hoorns is gegeerd in Azië, waar het gebruikt wordt in de traditionele geneeskunde. De stijgende prijzen van ivoor hebben van de stroperij een lucratieve aangelegenheid gemaakt. In augustus werd er nog een neushoorn doodgeschoten in Nairobi National Park, één van de meest beveiligde parken in het land. Het was de eerste keer in zes jaar dat er een neushoorn werd afgemaakt. (Belga/TV)