In Planckendael is opnieuw een babykameel geboren. Mama Badia beviel onlangs van een tweede dochter. Beide stellen het goed, laat Planckendael weten in een persbericht.

Badia beviel twee jaar geleden van dochter Neela. Het was toen 11 jaar geleden dat er nog een kameel geboren werd in Planckendael. De vier kamelen in de zoo: kweekhengst Vincent, Neela, mama Badia en het nieuwe kleintje begroeten je vlak aan de hoofdingang van Planckendael, in het continent Azië.

Moeder en kleintje blijven nog even apart van de groep, want grote zus Neela is heel jaloers. Of het kleintje al bultjes heeft? Technisch gezien wel, maar ze zijn nog niet "gevuld". De lege huidzakjes hangen over haar rug, en zullen zich stilaan vullen met vet, zegt Planckendael.

Wat weinig mensen weten, is dat de kameel, in tegenstelling tot de dromedaris, een ernstig bedreigde diersoort is. In Centraal-Azië zijn ze gedomesticeerd, maar door jacht en concurrentie met de gedomesticeerde kameel wordt verwacht dat de wilde kamelenpopulatie de volgende 50 jaar met 80 procent zal dalen. Momenteel wordt het aantal wilde kamelen in de Gobiwoestijn op een paar honderd geschat. (Belga)

In Planckendael is opnieuw een babykameel geboren. Mama Badia beviel onlangs van een tweede dochter. Beide stellen het goed, laat Planckendael weten in een persbericht.Badia beviel twee jaar geleden van dochter Neela. Het was toen 11 jaar geleden dat er nog een kameel geboren werd in Planckendael. De vier kamelen in de zoo: kweekhengst Vincent, Neela, mama Badia en het nieuwe kleintje begroeten je vlak aan de hoofdingang van Planckendael, in het continent Azië. Moeder en kleintje blijven nog even apart van de groep, want grote zus Neela is heel jaloers. Of het kleintje al bultjes heeft? Technisch gezien wel, maar ze zijn nog niet "gevuld". De lege huidzakjes hangen over haar rug, en zullen zich stilaan vullen met vet, zegt Planckendael. Wat weinig mensen weten, is dat de kameel, in tegenstelling tot de dromedaris, een ernstig bedreigde diersoort is. In Centraal-Azië zijn ze gedomesticeerd, maar door jacht en concurrentie met de gedomesticeerde kameel wordt verwacht dat de wilde kamelenpopulatie de volgende 50 jaar met 80 procent zal dalen. Momenteel wordt het aantal wilde kamelen in de Gobiwoestijn op een paar honderd geschat. (Belga)