Dat heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), een Amerikaans agentschap, maandag aangekondigd.

De eerste maanden van dit jaar waren al recordmaanden, wat erop wijst dat de opwarming van de aarde blijft voortgaan. Ook 2014 was al het warmste jaar ooit geregistreerd.

De gemiddelde temperatuur in juni van het aard- en oceaanoppervlak was 0,88 graden Celcius hoger dan het gemiddelde van de 20e eeuw, verduidelijkt NOAA.

Het vorige record voor de maand juni dateert van vorig jaar.

Begin december wordt in Parijs een nieuwe VN-klimaattop georganiseerd. Daar moeten knopen doorgehakt worden over het internationale klimaatbeleid. (Belga/TE)

Dat heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), een Amerikaans agentschap, maandag aangekondigd. De eerste maanden van dit jaar waren al recordmaanden, wat erop wijst dat de opwarming van de aarde blijft voortgaan. Ook 2014 was al het warmste jaar ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur in juni van het aard- en oceaanoppervlak was 0,88 graden Celcius hoger dan het gemiddelde van de 20e eeuw, verduidelijkt NOAA. Het vorige record voor de maand juni dateert van vorig jaar. Begin december wordt in Parijs een nieuwe VN-klimaattop georganiseerd. Daar moeten knopen doorgehakt worden over het internationale klimaatbeleid. (Belga/TE)