Juli wordt een warme zomermaand. Voor het eerst dit jaar stijgen de temperaturen naar verwachting minstens een graad boven het gemiddelde. Dat blijkt uit een langetermijnvoorspelling van Meteo België, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De eerste zes maanden van het jaar werden gekenmerkt door uitzonderlijke koude. Iedere maand daalde het kwik onder het gemiddelde, vaak twee of meer graden. Ook juni was nog te koud met 10 procent te weinig zonuren, maar was over het algemeen een vrij normale maand.

Juli wordt dan eindelijk een beetje warmer dan normaal. Vanaf volgende week zou het volop beginnen zomeren. Eind van de maand worden wel onweersbuien verwacht.

Volgens Meteo België zal de temperatuur in augustus opnieuw een graad onder het gemiddelde dalen. Het zou de tweede maand van de zomervakantie vaker gaan regenen.

Er is niet echt een wetenschappelijke basis voor langetermijnvoorspellingen. Meteo België maakt zich sterk dat de voorspellingen met 65 procent zekerheid uitkomen. (EE)

Juli wordt een warme zomermaand. Voor het eerst dit jaar stijgen de temperaturen naar verwachting minstens een graad boven het gemiddelde. Dat blijkt uit een langetermijnvoorspelling van Meteo België, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De eerste zes maanden van het jaar werden gekenmerkt door uitzonderlijke koude. Iedere maand daalde het kwik onder het gemiddelde, vaak twee of meer graden. Ook juni was nog te koud met 10 procent te weinig zonuren, maar was over het algemeen een vrij normale maand. Juli wordt dan eindelijk een beetje warmer dan normaal. Vanaf volgende week zou het volop beginnen zomeren. Eind van de maand worden wel onweersbuien verwacht. Volgens Meteo België zal de temperatuur in augustus opnieuw een graad onder het gemiddelde dalen. Het zou de tweede maand van de zomervakantie vaker gaan regenen. Er is niet echt een wetenschappelijke basis voor langetermijnvoorspellingen. Meteo België maakt zich sterk dat de voorspellingen met 65 procent zekerheid uitkomen. (EE)