In Japan is een extreem zeldzame reuzenbekhaai gevangen. Met een lengte van 4 meter en een gewicht van 680 kilo gaat het om een klein exemplaar. De vis is zo zeldzaam dat er maar 41 exemplaren van waargenomen zijn.

De reuzenbekhaai werd pas in de jaren zeventig ontdekt toen een schip met wetenschappers in de Grote Oceaan ter hoogte van Hawaii het anker ophaalde vanop 200 meter diepte en er een haai aan hing.

Net als de walvishaai en de reuzenhaai eet hij enkel plankton en zeer kleine diertjes. Hij heeft een uitzonderlijk grote bek die niet in proportie is met de rest van zijn lichaam, vandaar zijn naam. In zijn bek zitten vele kleine tandjes. Voor de mens is de haai totaal ongevaarlijk.

De Japanners hebben de vis gevangen op 780 meter diepte en aan wal gebracht voor een vivisectie. Die werd bijgewoond door meer dan 1.000 kijklustigen. De resten van de zeldzame haai worden tentoongesteld in een maritiem museum.

In Japan is een extreem zeldzame reuzenbekhaai gevangen. Met een lengte van 4 meter en een gewicht van 680 kilo gaat het om een klein exemplaar. De vis is zo zeldzaam dat er maar 41 exemplaren van waargenomen zijn.De reuzenbekhaai werd pas in de jaren zeventig ontdekt toen een schip met wetenschappers in de Grote Oceaan ter hoogte van Hawaii het anker ophaalde vanop 200 meter diepte en er een haai aan hing. Net als de walvishaai en de reuzenhaai eet hij enkel plankton en zeer kleine diertjes. Hij heeft een uitzonderlijk grote bek die niet in proportie is met de rest van zijn lichaam, vandaar zijn naam. In zijn bek zitten vele kleine tandjes. Voor de mens is de haai totaal ongevaarlijk.De Japanners hebben de vis gevangen op 780 meter diepte en aan wal gebracht voor een vivisectie. Die werd bijgewoond door meer dan 1.000 kijklustigen. De resten van de zeldzame haai worden tentoongesteld in een maritiem museum.