De wereldwijde land- en oceaantemperatuur in januari 2013 was 12,7 graden, laat de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Adminstration (NOAA) weten. Dat is 0,65 graden warmer dan het gemiddelde voor de twintigste eeuw.

Eén en ander toont aan dat de aarde verder opwarmt. De onafgebroken reeks van 347 maanden met temperaturen boven het twintigste-eeuwse gemiddelde, is nu haast 29 jaar lang. De laatste keer dat het een maand kouder was dan gemiddeld, was in 1977, de enige keer dat er in Miami en de Bahama's ooit sneeuw gezien is.

In delen van Siberië en Noord-Amerika was het in januari kouder dan normaal. Op veel meer andere plekken was het dan weer bovengemiddeld warm. Daaronder: West Europa, China en zuidelijk Afrika. Australië en Argentinië maakten historische hittegolven mee.

De wereldwijde land- en oceaantemperatuur in januari 2013 was 12,7 graden, laat de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Adminstration (NOAA) weten. Dat is 0,65 graden warmer dan het gemiddelde voor de twintigste eeuw.Eén en ander toont aan dat de aarde verder opwarmt. De onafgebroken reeks van 347 maanden met temperaturen boven het twintigste-eeuwse gemiddelde, is nu haast 29 jaar lang. De laatste keer dat het een maand kouder was dan gemiddeld, was in 1977, de enige keer dat er in Miami en de Bahama's ooit sneeuw gezien is.In delen van Siberië en Noord-Amerika was het in januari kouder dan normaal. Op veel meer andere plekken was het dan weer bovengemiddeld warm. Daaronder: West Europa, China en zuidelijk Afrika. Australië en Argentinië maakten historische hittegolven mee.