In een beleidsbrief adviseert het ministerie lagere overheden om elke aanvraag voor een dolfinarium te verwerpen. Het ministerie wijst erop dat walvisachtigen niet goed overleven in gevangenschap. Een dolfijn of een andere walvisachtige gevangen houden "kan hun welzijn en overleven ernstig in gevaar brengen omdat het hun gedrag verandert en extreme stress veroorzaakt."

'Gevangenschap voor entertainment: moreel onacceptabel' Bovendien zijn de dieren bijzonder intelligent, zegt het ministerie. "Verschillende wetenschappers die onderzoek deden naar hun gedrag vermelden een ongewoon hoge intelligentie", stelt de beleidsbrief. "In vergelijking met andere dieren moeten dolfijnen gezien worden als 'niet menselijke personen', en dus hebben ze recht op specifieke rechten. Het is moreel onacceptabel om ze gevangen te houden voor entertainment."

De Indiase dierenbeschermingsorganisaties zijn opgetogen met het nieuws. "Dit is een grote overwinning voor de dolfijnen", zegt een woordvoerder van de Indiase koepelorganisatie Fiapo. "India is een baken van hoop voor een wereldwijde beweging om walvisachtigen te beschermen van gevangenschap, en we zijn opgetogen dat minister Jayanthi Natarajan een nieuwe standaard instelt voor dierenbescherming in de hele wereld door walvisachtigen als niet-menselijke personen te bestempelen."

Vierde land met verbod

Fiapo is een van de organisaties die een jaar lang werkten om het verbod te bewerkstelligen. India is wereldwijd nog maar het vierde land dat een verbod instelt, maar wel het grootste. Eerder deden Hongarije, Costa Rica en Chili al hetzelfde. (IPS/AVE)

In een beleidsbrief adviseert het ministerie lagere overheden om elke aanvraag voor een dolfinarium te verwerpen. Het ministerie wijst erop dat walvisachtigen niet goed overleven in gevangenschap. Een dolfijn of een andere walvisachtige gevangen houden "kan hun welzijn en overleven ernstig in gevaar brengen omdat het hun gedrag verandert en extreme stress veroorzaakt." 'Gevangenschap voor entertainment: moreel onacceptabel' Bovendien zijn de dieren bijzonder intelligent, zegt het ministerie. "Verschillende wetenschappers die onderzoek deden naar hun gedrag vermelden een ongewoon hoge intelligentie", stelt de beleidsbrief. "In vergelijking met andere dieren moeten dolfijnen gezien worden als 'niet menselijke personen', en dus hebben ze recht op specifieke rechten. Het is moreel onacceptabel om ze gevangen te houden voor entertainment." De Indiase dierenbeschermingsorganisaties zijn opgetogen met het nieuws. "Dit is een grote overwinning voor de dolfijnen", zegt een woordvoerder van de Indiase koepelorganisatie Fiapo. "India is een baken van hoop voor een wereldwijde beweging om walvisachtigen te beschermen van gevangenschap, en we zijn opgetogen dat minister Jayanthi Natarajan een nieuwe standaard instelt voor dierenbescherming in de hele wereld door walvisachtigen als niet-menselijke personen te bestempelen." Vierde land met verbodFiapo is een van de organisaties die een jaar lang werkten om het verbod te bewerkstelligen. India is wereldwijd nog maar het vierde land dat een verbod instelt, maar wel het grootste. Eerder deden Hongarije, Costa Rica en Chili al hetzelfde. (IPS/AVE)