Laboratoriumonderzoek in het Europees referentielaboratorium in Rome laat niet toe te zeggen dat groenten de besmetting met de EHEC-bacterie veroorzaken.

"De onderzoeken op stalen van verdachte komkommers hebben overigens definitief aangetoond dat zij niet besmet waren door de dodelijke bacterie," zegt het laboratorium in een persmededeling.

Hygiënische voorzorgen

Het lab benadrukt dat de gewone hygiënische voorzorgen inzake voedselveiligheid voldoen om infecties te vermijden. Ook meent het laboratorium dat de resistentie van de bacterie aan talrijke antibiotica "geen risicofactor vormt". "Voor deze bijzondere infectie is een antibioticakuur niet aangewezen. Zij kan zelfs contraproductief zijn. (Belga/EE)

Laboratoriumonderzoek in het Europees referentielaboratorium in Rome laat niet toe te zeggen dat groenten de besmetting met de EHEC-bacterie veroorzaken. "De onderzoeken op stalen van verdachte komkommers hebben overigens definitief aangetoond dat zij niet besmet waren door de dodelijke bacterie," zegt het laboratorium in een persmededeling. Hygiënische voorzorgen Het lab benadrukt dat de gewone hygiënische voorzorgen inzake voedselveiligheid voldoen om infecties te vermijden. Ook meent het laboratorium dat de resistentie van de bacterie aan talrijke antibiotica "geen risicofactor vormt". "Voor deze bijzondere infectie is een antibioticakuur niet aangewezen. Zij kan zelfs contraproductief zijn. (Belga/EE)