De Egyptische tempel, de olifantenverblijfplaats in de Antwerpse zoo, is niet lang leeg blijven staan na het vertrek van Kai-Mook en vier andere wijfjesolifanten naar het dierenpark Planckendael in Mechelen.

Budi, een vierjarige, ruim 1.500 kilogram zware, puberende olifantenstier, heeft zijn intrek genomen in de tempel. Hij is een halfbroer van Kai-Mook: ze hebben dezelfde vader. Budi komt uit de zoo van Dublin en zal maar een paar maanden in Antwerpen blijven. In de loop van de winter vertrekt hij richting Denver.

Stieren in Antwerpen, wijfjes in Mechelen
De olifant op doorreis krijgt komende donderdag in Antwerpen het gezelschap van Ming Jung, een vijfjarige olifantenstier uit de zoo van Keulen. In de herfst volgt nog een derde olifant, de vijfjarige Bun uit de zoo van Tbilissi in Georgië.

Olifantenstieren zijn vanaf hun tiende geslachtsrijp. Ming Jung en Bun zullen rond die leeftijd Antwerpen waarschijnlijk verlaten om zich bij een kudde te voegen en zich voort te planten. Het is de dierentuin van het Nederlandse Blijdorp, de stamboekhouder van de bedreigde diersoort, die bepaalt wie er met wie mag paren.

Vijf wijfjesolifanten (Kai-Mook, May Tagu, Phyo Phyo, Dumbo en Yu Yu Yin) verhuisden midden juni van de zoo van Antwerpen naar een gloednieuw en veel groter verblijf in Planckendael. Het olifantenverblijf in Antwerpen zal in de toekomst voornamelijk stieren een thuis geven. (Belga/TE)

De Egyptische tempel, de olifantenverblijfplaats in de Antwerpse zoo, is niet lang leeg blijven staan na het vertrek van Kai-Mook en vier andere wijfjesolifanten naar het dierenpark Planckendael in Mechelen. Budi, een vierjarige, ruim 1.500 kilogram zware, puberende olifantenstier, heeft zijn intrek genomen in de tempel. Hij is een halfbroer van Kai-Mook: ze hebben dezelfde vader. Budi komt uit de zoo van Dublin en zal maar een paar maanden in Antwerpen blijven. In de loop van de winter vertrekt hij richting Denver. Stieren in Antwerpen, wijfjes in Mechelen De olifant op doorreis krijgt komende donderdag in Antwerpen het gezelschap van Ming Jung, een vijfjarige olifantenstier uit de zoo van Keulen. In de herfst volgt nog een derde olifant, de vijfjarige Bun uit de zoo van Tbilissi in Georgië. Olifantenstieren zijn vanaf hun tiende geslachtsrijp. Ming Jung en Bun zullen rond die leeftijd Antwerpen waarschijnlijk verlaten om zich bij een kudde te voegen en zich voort te planten. Het is de dierentuin van het Nederlandse Blijdorp, de stamboekhouder van de bedreigde diersoort, die bepaalt wie er met wie mag paren. Vijf wijfjesolifanten (Kai-Mook, May Tagu, Phyo Phyo, Dumbo en Yu Yu Yin) verhuisden midden juni van de zoo van Antwerpen naar een gloednieuw en veel groter verblijf in Planckendael. Het olifantenverblijf in Antwerpen zal in de toekomst voornamelijk stieren een thuis geven. (Belga/TE)