Voor de Westkust van Australië is een 35-jarige surfer doodgebeten door een haai. Dat gebeurde in de buurt van Gracetown. Toen wandelaars het lichaam uit het water haalden was de man al overleden. Het gaat om het derde dodelijk ongeval met haaien in de afgelopen 10 jaar in dezelfde omgeving. De stranden in de wijde omgeving worden afgesloten.

Wereldwijd worden jaarlijks een honderdtal mensen aangevallen door een haai. Een haaienaanval is zeldzaam. Haaien voelen zich (onterecht) niet bedreigd door de mens en mensen zijn ook geen prooi voor het roofdier.

Er zijn meer dan 300 haaiensoorten. Met uitzondering van 4 soorten, zijn ze allemaal totaal ongevaarlijk. De witte haai (de haai die model stond voor de film Jaws) is verantwoordelijk voor verreweg de meeste aanvallen van haaien op mensen. (EE)

Voor de Westkust van Australië is een 35-jarige surfer doodgebeten door een haai. Dat gebeurde in de buurt van Gracetown. Toen wandelaars het lichaam uit het water haalden was de man al overleden. Het gaat om het derde dodelijk ongeval met haaien in de afgelopen 10 jaar in dezelfde omgeving. De stranden in de wijde omgeving worden afgesloten. Wereldwijd worden jaarlijks een honderdtal mensen aangevallen door een haai. Een haaienaanval is zeldzaam. Haaien voelen zich (onterecht) niet bedreigd door de mens en mensen zijn ook geen prooi voor het roofdier. Er zijn meer dan 300 haaiensoorten. Met uitzondering van 4 soorten, zijn ze allemaal totaal ongevaarlijk. De witte haai (de haai die model stond voor de film Jaws) is verantwoordelijk voor verreweg de meeste aanvallen van haaien op mensen. (EE)