Dat meldden de partijen rond het windmolenpark . Het windmolenpark Met het project is in totaal een bedrag van 2,8 miljard euro gemoeid. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels begonnen en de molens kunnen naar verwachting in 2017 in gebruik worden genomen. De 150 windmolens van het park kunnen dan elektriciteit leveren aan circa 785.00 huishoudens in Nederland, of ruim 1,5 miljoen personen.

Gigantische mijlpaal

Het windmolenpark wordt eigendom van het Canadese Northland Power, het Duitse Siemens, de Nederlandse baggeraar Van Oord en nutsbedrijf HVC. Zij hebben samen een vermogen van 400 miljoen euro bijeengebracht. De rest van de financiering komt onder meer van een grote reeks banken, waaronder ABN Amro en de Europese Investeringsbank. De topman van Northland sprak van een "gigantische mijlpaal" voor Gemini.

Klimaatdoelstellingen

Dat windmolenpark kan de uitstoot van CO2 in Nederland naar verwachting jaarlijks met 1,25 miljoen ton verminderen. Daarmee speelt het een belangrijke rol bij het halen van de Europese doelstelling die stelt dat EU-lidstaten in 2020 hun energieverbruik voor 20 procent uit duurzame bronnen moeten halen. (Belga/TV)

Dat meldden de partijen rond het windmolenpark . Het windmolenpark Met het project is in totaal een bedrag van 2,8 miljard euro gemoeid. De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels begonnen en de molens kunnen naar verwachting in 2017 in gebruik worden genomen. De 150 windmolens van het park kunnen dan elektriciteit leveren aan circa 785.00 huishoudens in Nederland, of ruim 1,5 miljoen personen. Het windmolenpark wordt eigendom van het Canadese Northland Power, het Duitse Siemens, de Nederlandse baggeraar Van Oord en nutsbedrijf HVC. Zij hebben samen een vermogen van 400 miljoen euro bijeengebracht. De rest van de financiering komt onder meer van een grote reeks banken, waaronder ABN Amro en de Europese Investeringsbank. De topman van Northland sprak van een "gigantische mijlpaal" voor Gemini.Dat windmolenpark kan de uitstoot van CO2 in Nederland naar verwachting jaarlijks met 1,25 miljoen ton verminderen. Daarmee speelt het een belangrijke rol bij het halen van de Europese doelstelling die stelt dat EU-lidstaten in 2020 hun energieverbruik voor 20 procent uit duurzame bronnen moeten halen. (Belga/TV)