Ook de wereldberoemde Britse kok Gordon Ramsay trekt zich het lot van de haaien intussen aan.

Om zijn missie kracht bij te zetten heeft de tv-kok er zelfs een hele documentaire over gedraaid. Die kreeg de titel 'Shark Bait' en is hieronder in drie delen te zien.

Tijdens de opnames in Costa Rica kwam Ramsay in aanvaring met enkele haaienvissers. Ze hielden een geweer tegen zijn hoofd. "Het is een totaal ongereguleerde miljardenindustrie. We hebben enkele schuldigen opgespoord in Costa Rica. Die bendes opereren vanuit forten met prikkeldraad en schiettorens."

"Op een bepaald moment kon ik een dak bereiken. Van daaruit zag ik duizenden vinnen liggen. Toen ik terug beneden was, goten ze een vat benzine over me. Onze filmploeg is ook bedreigd met geweren en de politie adviseerde ons om het land te verlaten", vertelt Ramsay.

Elien Haentjens

Ook de wereldberoemde Britse kok Gordon Ramsay trekt zich het lot van de haaien intussen aan. Om zijn missie kracht bij te zetten heeft de tv-kok er zelfs een hele documentaire over gedraaid. Die kreeg de titel 'Shark Bait' en is hieronder in drie delen te zien. Tijdens de opnames in Costa Rica kwam Ramsay in aanvaring met enkele haaienvissers. Ze hielden een geweer tegen zijn hoofd. "Het is een totaal ongereguleerde miljardenindustrie. We hebben enkele schuldigen opgespoord in Costa Rica. Die bendes opereren vanuit forten met prikkeldraad en schiettorens." "Op een bepaald moment kon ik een dak bereiken. Van daaruit zag ik duizenden vinnen liggen. Toen ik terug beneden was, goten ze een vat benzine over me. Onze filmploeg is ook bedreigd met geweren en de politie adviseerde ons om het land te verlaten", vertelt Ramsay. Elien Haentjens