Terwijl een ongezien koudefront over de Verenigde Staten raast, heeft Australië af te rekenen met een serieuze hittegolf. Het warme weer zorgt voor een vreemde vorm van neerslag. Sinds het afgelopen weekend zijn al 100.000 'gekookte' vleermuizen dood uit de lucht gevallen. Dat meldt de Australische omroep ABC.

Vooral het zuiden van de deelstaat Queensland heeft af te rekenen met extreem warme temperaturen. Vleermuizen zijn niet opgewassen tegen temperaturen van 43 graden Celsius en meer. Ze vallen simpelweg dood.

'De plotse terugval van de dierenpopulatie zal een sterke impact hebben op het ganse ecosysteem', zegt Michael Beatty woordvoerder van de Australische dierenorganisatie RSPCA.

Stank

Niet alleen de dierenwereld ondervindt hinder door de dode vleermuizen. De stank die de karkassen achterlaten, is volgens inwoners 'niet te harden'. Ten westen en het zuidwesten van de stad Brisbane zijn vuilnismannen opgetrommeld om de meer dan 2.000 dierenlichaampjes op te kuisen.

En ook voor de gezondheid kunnen de diertjes gevaarlijk zijn. De gezondheidsdienst van Queenland raadt zijn bevolking aan om de dieren niet aan te raken. Personen die toch gebeten worden door levende vleermuizen, kunnen een inenting krijgen. (AVE)

Terwijl een ongezien koudefront over de Verenigde Staten raast, heeft Australië af te rekenen met een serieuze hittegolf. Het warme weer zorgt voor een vreemde vorm van neerslag. Sinds het afgelopen weekend zijn al 100.000 'gekookte' vleermuizen dood uit de lucht gevallen. Dat meldt de Australische omroep ABC. Vooral het zuiden van de deelstaat Queensland heeft af te rekenen met extreem warme temperaturen. Vleermuizen zijn niet opgewassen tegen temperaturen van 43 graden Celsius en meer. Ze vallen simpelweg dood. 'De plotse terugval van de dierenpopulatie zal een sterke impact hebben op het ganse ecosysteem', zegt Michael Beatty woordvoerder van de Australische dierenorganisatie RSPCA. StankNiet alleen de dierenwereld ondervindt hinder door de dode vleermuizen. De stank die de karkassen achterlaten, is volgens inwoners 'niet te harden'. Ten westen en het zuidwesten van de stad Brisbane zijn vuilnismannen opgetrommeld om de meer dan 2.000 dierenlichaampjes op te kuisen. En ook voor de gezondheid kunnen de diertjes gevaarlijk zijn. De gezondheidsdienst van Queenland raadt zijn bevolking aan om de dieren niet aan te raken. Personen die toch gebeten worden door levende vleermuizen, kunnen een inenting krijgen. (AVE)