Niemand is strafrechtelijk verantwoordelijk voor de ramp van elf jaar geleden, zo besliste de rechtbank in eerste aanleg van havenstad La Coruña.

Het staat niet vast wat het ongeluk precies veroorzaakt heeft, zei de voorzitter van de rechtbank. Het gerecht veroordeelde de kapitein van de olietanker wel tot negen maanden gevangenis, omdat de Griek geen gevolg had gegeven aan de bevelen van de autoriteiten.

Het openbaar ministerie had voor de kapitein, de machinisten en het toenmalige hoofd van de Spaanse havenautoriteiten gevangenisstraffen van vijf tot twaalf jaar gevraagd.

Het met ruwe olie gevulde schip sloeg lek in november 2002, brak in twee en zonk in de Atlantische Oceaan. Het was de grootste scheepsramp uit de Spaanse geschiedenis. Zowat 11.000 ton ruwe olie kwam in de Atlantische Oceaan terecht. (Belga/TE)

Niemand is strafrechtelijk verantwoordelijk voor de ramp van elf jaar geleden, zo besliste de rechtbank in eerste aanleg van havenstad La Coruña.Het staat niet vast wat het ongeluk precies veroorzaakt heeft, zei de voorzitter van de rechtbank. Het gerecht veroordeelde de kapitein van de olietanker wel tot negen maanden gevangenis, omdat de Griek geen gevolg had gegeven aan de bevelen van de autoriteiten.Het openbaar ministerie had voor de kapitein, de machinisten en het toenmalige hoofd van de Spaanse havenautoriteiten gevangenisstraffen van vijf tot twaalf jaar gevraagd. Het met ruwe olie gevulde schip sloeg lek in november 2002, brak in twee en zonk in de Atlantische Oceaan. Het was de grootste scheepsramp uit de Spaanse geschiedenis. Zowat 11.000 ton ruwe olie kwam in de Atlantische Oceaan terecht. (Belga/TE)