Een ploeg van drie werknemers van Total en vijf deskundigen van het Amerikaanse bedrijf Wild Well Control heeft het lekkende boorplatform in de Noordzee bezocht.
Het platform werd op 25 maart geëvacueerd vanwege een gaslek.
Wild Well Control is gespecialiseerd in noodinterventies op boorputten. De ploeg "verzamelde informatie die gebruikt zal worden voor de voorbereiding van de installatie van het materiaal dat nodig is" om de put onder controle te krijgen, zo staat in een mededeling van Total.

Total heeft twee voorstellen gedaan om het gaslek te dichten: een injectie van modder en het boren van twee noodputten.

Impact op het milieu

Schotland heeft ondertussen beslist een boot naar de zone rond het boorplatform te sturen om stalen te nemen, zo heeft een woordvoerder van de Schotse regering gezegd. De stalen dienen om de impact van het lek op het milieu te analyseren.

De boot Alba na Mara zou vanuit Fraserburgh, op de oostkust van Schotland, vertrekken. Volgens de Schotse regering zijn de gevolgen van het gaslek voor het milieu tot dusver "miniem", maar de regering volgt de toestand nauwlettend op.

De maatregelen om het gaslek in te dijken, kosten Total "ongeveer 1 miljoen dollar per dag" volgens de groep, die bovendien 1,5 miljoen dollar per dag. (Belga/TE)

Een ploeg van drie werknemers van Total en vijf deskundigen van het Amerikaanse bedrijf Wild Well Control heeft het lekkende boorplatform in de Noordzee bezocht. Het platform werd op 25 maart geëvacueerd vanwege een gaslek. Wild Well Control is gespecialiseerd in noodinterventies op boorputten. De ploeg "verzamelde informatie die gebruikt zal worden voor de voorbereiding van de installatie van het materiaal dat nodig is" om de put onder controle te krijgen, zo staat in een mededeling van Total. Total heeft twee voorstellen gedaan om het gaslek te dichten: een injectie van modder en het boren van twee noodputten. Impact op het milieu Schotland heeft ondertussen beslist een boot naar de zone rond het boorplatform te sturen om stalen te nemen, zo heeft een woordvoerder van de Schotse regering gezegd. De stalen dienen om de impact van het lek op het milieu te analyseren. De boot Alba na Mara zou vanuit Fraserburgh, op de oostkust van Schotland, vertrekken. Volgens de Schotse regering zijn de gevolgen van het gaslek voor het milieu tot dusver "miniem", maar de regering volgt de toestand nauwlettend op. De maatregelen om het gaslek in te dijken, kosten Total "ongeveer 1 miljoen dollar per dag" volgens de groep, die bovendien 1,5 miljoen dollar per dag. (Belga/TE)