In de Amerikaanse staat Florida mogen ambtenaren in hun officiële communicatie geen gebruik maken van de term klimaatverandering.

Volgens wetenschappers is Florida het meest gevoelig voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. De stijging van de zeespiegel bedreigt 30 procent van de stranden van deze staat in de komende 85 jaar.

Nochtans hebben de ambtenaren van het Departement Milieubescherming (DEP) van hun oversten de opdracht gekregen om de begrippen 'klimaatverandering' , 'opwarming van de aarde' en 'duurzaamheid' niet meer te gebruiken in elke vorm van officiële communicatie, e-mails en rapporten.

Dat meldt het Florida Center for investigative reporting in een rapport.

Klimaatscepticus

De aanbeveling zou al dateren van kort nadat de huidige gouverneur, de Republikein Rick Scott, in 2011 werd verkozen.

Het DEP-rapport 'Florida Oceans and Coastal Council's Annual Research Plan' uit 2009-2010 gebruikt nog 15 keer het woord klimaatverandering. In hetzelfde document voor het jaar 2014-2015 valt de term enkel in de officiële titels van rapporten of conferenties uit het verleden. In de plaats wordt gesproken over klimaatgestuurde veranderingen.

Ondanks de wetenschappelijk consensus heeft gouverneur Scott herhaaldelijk gezegd dat hij er niet van overtuigd is dat de klimaatverandering veroorzaakt wordt door menselijke activiteit zoals de verbranding van fossiele brandstoffen en ontbossing. (IPS/TE)

In de Amerikaanse staat Florida mogen ambtenaren in hun officiële communicatie geen gebruik maken van de term klimaatverandering. Volgens wetenschappers is Florida het meest gevoelig voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. De stijging van de zeespiegel bedreigt 30 procent van de stranden van deze staat in de komende 85 jaar.Nochtans hebben de ambtenaren van het Departement Milieubescherming (DEP) van hun oversten de opdracht gekregen om de begrippen 'klimaatverandering' , 'opwarming van de aarde' en 'duurzaamheid' niet meer te gebruiken in elke vorm van officiële communicatie, e-mails en rapporten.Dat meldt het Florida Center for investigative reporting in een rapport.KlimaatscepticusDe aanbeveling zou al dateren van kort nadat de huidige gouverneur, de Republikein Rick Scott, in 2011 werd verkozen.Het DEP-rapport 'Florida Oceans and Coastal Council's Annual Research Plan' uit 2009-2010 gebruikt nog 15 keer het woord klimaatverandering. In hetzelfde document voor het jaar 2014-2015 valt de term enkel in de officiële titels van rapporten of conferenties uit het verleden. In de plaats wordt gesproken over klimaatgestuurde veranderingen.Ondanks de wetenschappelijk consensus heeft gouverneur Scott herhaaldelijk gezegd dat hij er niet van overtuigd is dat de klimaatverandering veroorzaakt wordt door menselijke activiteit zoals de verbranding van fossiele brandstoffen en ontbossing. (IPS/TE)