Wie de paasvakantie in eigen land doorbracht, is dringend toe aan een streepje zon. De eerste week was het stervenskoud, de tweede week nog guur. Wanneer de koude wegtrok, kwam er regen in de plaats.

Lente

Pas het laatste weekend van de vakantie is er eindelijk beter weer in zicht. Vandaag wordt het al zacht en af en toe zonnig met maxima tot 15 graden. Het blijft grotendeel droog. Pas vannacht valt er mogelijk nog regen. Morgen doet de lente dan echt zijn intrede.

'Zondag start eerst met wolken, maar daarna krijgen we veel zon,' zei weerman Frank Deboosere op de VRT-radio. 'We krijgen maxima van 20 tot 22 graden met in de Kempen een uitschieter tot 23 graden. Dat is echt wel warm.'

Aangenaam

Volgens Deboosere zullen de echt warme temperaturen niet langer dan een dag aanhouden. Volgende week krijgen we de eerste dagen in het centrum van het land nog maxima tot 18 graden en in de Kempen 19 graden. Dat blijft nog aangenaam warm. Maandag is er wel kans op onweer.

Volgens het KMI krijgen we van dinsdag tot vrijdag meestal droog weer met afwisselend (soms brede) opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 12 en 19 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten. (EE)

Wie de paasvakantie in eigen land doorbracht, is dringend toe aan een streepje zon. De eerste week was het stervenskoud, de tweede week nog guur. Wanneer de koude wegtrok, kwam er regen in de plaats. Lente Pas het laatste weekend van de vakantie is er eindelijk beter weer in zicht. Vandaag wordt het al zacht en af en toe zonnig met maxima tot 15 graden. Het blijft grotendeel droog. Pas vannacht valt er mogelijk nog regen. Morgen doet de lente dan echt zijn intrede. 'Zondag start eerst met wolken, maar daarna krijgen we veel zon,' zei weerman Frank Deboosere op de VRT-radio. 'We krijgen maxima van 20 tot 22 graden met in de Kempen een uitschieter tot 23 graden. Dat is echt wel warm.' Aangenaam Volgens Deboosere zullen de echt warme temperaturen niet langer dan een dag aanhouden. Volgende week krijgen we de eerste dagen in het centrum van het land nog maxima tot 18 graden en in de Kempen 19 graden. Dat blijft nog aangenaam warm. Maandag is er wel kans op onweer. Volgens het KMI krijgen we van dinsdag tot vrijdag meestal droog weer met afwisselend (soms brede) opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 12 en 19 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten. (EE)