Het Sea Life Center in Blankenberge kwam de zeehonden pup ophalen voor verzorging. Het is het eerste zeehondje dat deze zomer op onze stranden aanspoelt.

Volgens Steve Vervaecke, hoofd van de dierenverzorging, gaat het om een pup van ongeveer zeven weken. "Het is een mannetje van twaalf kilo, dat sterk verzwakt en vermagerd is. We zullen het komende dagen vitaminen en antibiotica toedienen, zodat het terug op krachten kan komen."

Quarantaine

Het dier wordt in quarantaine gehouden tot het voldoende sterk is, de lichaamstemperatuur weer op peil is, en eventuele ziektes zijn bestreden. Nadien zal de pup nog enkele weken verblijven in de

pup-pool van het centrum, tot het een gewicht heeft van 35 kilo. "Vanaf dan kan het opnieuw worden vrijgelaten in zee", stelt Vervaecke.

Sea Life verwacht de komende weken nog meer zeehondenpups te moeten opvangen.

Wie de jonge zeehond adopteert, mag hem een naam geven.(Belga/EE)

Het Sea Life Center in Blankenberge kwam de zeehonden pup ophalen voor verzorging. Het is het eerste zeehondje dat deze zomer op onze stranden aanspoelt. Volgens Steve Vervaecke, hoofd van de dierenverzorging, gaat het om een pup van ongeveer zeven weken. "Het is een mannetje van twaalf kilo, dat sterk verzwakt en vermagerd is. We zullen het komende dagen vitaminen en antibiotica toedienen, zodat het terug op krachten kan komen." Quarantaine Het dier wordt in quarantaine gehouden tot het voldoende sterk is, de lichaamstemperatuur weer op peil is, en eventuele ziektes zijn bestreden. Nadien zal de pup nog enkele weken verblijven in de pup-pool van het centrum, tot het een gewicht heeft van 35 kilo. "Vanaf dan kan het opnieuw worden vrijgelaten in zee", stelt Vervaecke. Sea Life verwacht de komende weken nog meer zeehondenpups te moeten opvangen. Wie de jonge zeehond adopteert, mag hem een naam geven.(Belga/EE)