In Ukkel werd tot zondagmiddag zo'n 212 liter neerslag uit de pluviometer afgetapt. Dat is bijna de hoeveelheid voor een hele zomer, met normaal zowat 225 liter hemelvocht.

Doordat de neerslag vooral onder de vorm van buien viel, zijn er regionaal wel grote verschillen, stipt weerman Eddy De Mey aan.

De zon laat het duidelijk afweten: tot nu 212 uren tegen normaal 465 zonuren voor een hele zomer. Kanttekening hierbij is dat de dagen de komende anderhalve maand korter worden. Het zal met andere woorden moeilijk worden om het normale aantal zonuren nog te halen.

Normale temperaturen
Dankzij de relatief zachte nachten valt het met de etmaaltemperatuur mee. Die schommelt rond 16 graden. Normaal voor een hele zomer is dat 16,7 graden. Concreet: vooral overdag was het te koel.

Zomerweer valt voorlopig niet te verwachten. Voor zonnekloppers ziet het er maandag en dinsdag niet best uit. De bewolking domineert en soms valt er wat regen. Woensdag is het iets warmer maar door een strakke zuidwestenwind verdwijnt het zomergevoel. Donderdag en vrijdag zijn de buien weer van de partij. Of het na komende weekend beter wordt, is nog onzeker. De computermodellen zijn niet in overeenstemming. Maar slechter kan moeilijk. (Belga/TE)

In Ukkel werd tot zondagmiddag zo'n 212 liter neerslag uit de pluviometer afgetapt. Dat is bijna de hoeveelheid voor een hele zomer, met normaal zowat 225 liter hemelvocht. Doordat de neerslag vooral onder de vorm van buien viel, zijn er regionaal wel grote verschillen, stipt weerman Eddy De Mey aan. De zon laat het duidelijk afweten: tot nu 212 uren tegen normaal 465 zonuren voor een hele zomer. Kanttekening hierbij is dat de dagen de komende anderhalve maand korter worden. Het zal met andere woorden moeilijk worden om het normale aantal zonuren nog te halen. Normale temperaturen Dankzij de relatief zachte nachten valt het met de etmaaltemperatuur mee. Die schommelt rond 16 graden. Normaal voor een hele zomer is dat 16,7 graden. Concreet: vooral overdag was het te koel. Zomerweer valt voorlopig niet te verwachten. Voor zonnekloppers ziet het er maandag en dinsdag niet best uit. De bewolking domineert en soms valt er wat regen. Woensdag is het iets warmer maar door een strakke zuidwestenwind verdwijnt het zomergevoel. Donderdag en vrijdag zijn de buien weer van de partij. Of het na komende weekend beter wordt, is nog onzeker. De computermodellen zijn niet in overeenstemming. Maar slechter kan moeilijk. (Belga/TE)