De spin is zo groot als de palm van een hand en kan op het water lopen. Het insect doet zich tegoed aan vissen die 3 keer zo groot zijn als de spin zelf, kikkers, kikkervisjes en zelfs giftige reuzenpadden. De nieuwe soort werd onthuld op het World Science Festival in Brisbane.

De spin kreeg de naam Dolomedes Briangreenei mee, naar Brian Greene, mede-oprichter van het festival en professor aan de universiteit van Columbia.

De spin maakt gebruik van trillingen of kleine golven op het wateroppervlak om naar zijn prooi toe te gaan. "Wanneer ze worden gestoord of een gevangen prooi willen verplaatsen, duiken ze door het water en zwemmen ze snel naar de bodem om zich te verbergen", verklaarden de wetenschappers. 'Brian' werd ontdekt langs de oostkust van Australië, in en rond Brisbane. (Belga/TE)

De spin is zo groot als de palm van een hand en kan op het water lopen. Het insect doet zich tegoed aan vissen die 3 keer zo groot zijn als de spin zelf, kikkers, kikkervisjes en zelfs giftige reuzenpadden. De nieuwe soort werd onthuld op het World Science Festival in Brisbane. De spin kreeg de naam Dolomedes Briangreenei mee, naar Brian Greene, mede-oprichter van het festival en professor aan de universiteit van Columbia. De spin maakt gebruik van trillingen of kleine golven op het wateroppervlak om naar zijn prooi toe te gaan. "Wanneer ze worden gestoord of een gevangen prooi willen verplaatsen, duiken ze door het water en zwemmen ze snel naar de bodem om zich te verbergen", verklaarden de wetenschappers. 'Brian' werd ontdekt langs de oostkust van Australië, in en rond Brisbane. (Belga/TE)